Routeplanners zoekplaatjes

Telegraaf 7 juli 2004, pagina T3:

Routeplanners op internet wijzen de automobilist regelmatig de verkeerde weg.

Dat blijkt uit een onderzoek naar diverse populaire webpagina’s dat de Consumentenbond heeft gehouden vlak voor de vacantie-uittocht.

Dertien routeplanners kregen twaalf reisdoelen in binnen- en buitenland voorgelegd. Het resultaat bleek bedroevend.

Zo sturen de planners automobilisten over bussluizen en niet bestaande wegen. Ook geven de meeste wegwijzers geen alternatieve route, waardoor een automobilist bij een wegopbreking in de problemen kan komen.

Bovendien blijkt tot grote verbazing van de Consumentenbond dat de routeplanners nauwelijks worden bijgewerkt. Wegen die al twee jaar geleden en in gebruik zijn genomen, zijn in de meeste wegwijsprogramma’s nog niet opgenomen.

De routeplanner van Michelin is volgens de test de beste, hoewel ook deze niet foutloos is. De bond noemt de planners van Wanadoo, MSN en Van A en B onbruikbaar.

De Consumentenbond raadt automobilisten aan altijd een wegenkaart bij de hand te houden.

====================

Persoonlijk noot mijnerzijds. Als de end user de mogelijkheid krijgen om het aan te vullen en onderling te synchroniseren dan zal het wel de beste route worden aangegeven —)

Daarnaast zouden ANBW, gemeenten, busmaatschappijen, (trein-) taxi’s, NS, etc. ook hun informatie voor (database) synchronisatie ter beschikking kunnen stellen.