NMEA parser

Hoi Weerman,

Ik ben bezig om de NMEA-parser http://code.google.com/p/rastermapview/source/browse/trunk/mvNMEASource/Libs/NMEAParser.cpp zo te veranderen dat je de info direct in MySQL gaat opslaan. Het NMEA protocol wordt beschreven op http://home.mira.net/~gnb/gps/nmea.html

Mijn bedoeling is o.a. dat je je GPS coordinaten automatisch bij je subscriber (=telefoonboek record) automatisch kan laten invoeren. Tweede toepassing is als je je ppc meeneemt met een GPS-device om GPS coordinaten te laten verzamelen.

Wat ik wel vreemd vind is dat ik wel tijd (twee uur vroeger dan nu) uit mijn gps-mouse krijg zonder dat ik hem op een sateliet heb gericht. GPS-device ligt momenteel in mijn woonkamer.

De hartelijke groet Jan Marco

Hoi Weerman,

Ik zet nu alle nmea info in meerdere (MySQL) tabellen. De tabellen hebben de namen van de nmea-commando’s die ik binnen krijg van mijn gps-mouse.

Om GPS-mouse op gang te brengen start ik soms het bijgeleverde programma op, want soms lijkt het er op dat de gps-mouse niet goed werkt. Het programma stuurt denk ik $PSRF init commando naar de device. Zie ook http://www.remember.ro/dl/nmea0183.pdf voor $PSRF commando definities.

GPS-mouse werkt als serial-device over usb poort. Het project http://www.codeproject.com/KB/system/listports.aspx kan je opsommen welke serial poorten je op je pc hebt. Hierna iets maken dat elke serial poort checkt of er een GPS-device achter zit met het $PSRF commando? Het commando zal wel iets teruggeven als er GPS-device op aangesloten is.

De hartelijke groet Jan Marco