NMEA parser


#1

Hoi Weerman,

Ik ben bezig om de NMEA-parser http://code.google.com/p/rastermapview/source/browse/trunk/mvNMEASource/Libs/NMEAParser.cpp zo te veranderen dat je de info direct in MySQL gaat opslaan. Het NMEA protocol wordt beschreven op http://home.mira.net/~gnb/gps/nmea.html

Mijn bedoeling is o.a. dat je je GPS coordinaten automatisch bij je subscriber (=telefoonboek record) automatisch kan laten invoeren. Tweede toepassing is als je je ppc meeneemt met een GPS-device om GPS coordinaten te laten verzamelen.

Wat ik wel vreemd vind is dat ik wel tijd (twee uur vroeger dan nu) uit mijn gps-mouse krijg zonder dat ik hem op een sateliet heb gericht. GPS-device ligt momenteel in mijn woonkamer.

De hartelijke groet Jan Marco


#2

Hoi Weerman,

Ik zet nu alle nmea info in meerdere (MySQL) tabellen. De tabellen hebben de namen van de nmea-commando’s die ik binnen krijg van mijn gps-mouse.

Om GPS-mouse op gang te brengen start ik soms het bijgeleverde programma op, want soms lijkt het er op dat de gps-mouse niet goed werkt. Het programma stuurt denk ik $PSRF init commando naar de device. Zie ook http://www.remember.ro/dl/nmea0183.pdf voor $PSRF commando definities.

GPS-mouse werkt als serial-device over usb poort. Het project http://www.codeproject.com/KB/system/listports.aspx kan je opsommen welke serial poorten je op je pc hebt. Hierna iets maken dat elke serial poort checkt of er een GPS-device achter zit met het $PSRF commando? Het commando zal wel iets teruggeven als er GPS-device op aangesloten is.

De hartelijke groet Jan Marco