Nederlandse Wizzl valt Skype aan

Bron Telegraaf 16 november 2007 pagina T15:

Het Nederlandse bedrijf Wizzl http://www.wizzl.com/ lanceert volgende week vrijdag de eerste virtuele alles-in-ééntelefoon. Deze gratis communicatiesoftware is bedoeld voor gebruik op desktop-pcs en notebooks. Anders dan bestaande belsoftware biedt Wizzl ook toegang tot live tv, internetradio en de meest populaire webgames. Wizzl combineert communicatie met entertainment vanuit één gebruikersinterface. Eigen foto’s, muziek en video zijn eveneens direct binnen handbereik.

Net als met Skype kunnen gebruikers gratis met elkaar (video)bellen via internet. De tarieven voor het lokaal en internationaal bellen naar vaste en mobiele nummers komen ten minste 10 procent beneden de gangbare prijzen te liggen. Ruim 50 landen kunnen voor 1,8 eurocent per minuut worden gebeld.

Bovendien is verkeer mogelijk naar mobiele nummers in 70 landen die met Skype niet bereikbaar zijn. “Wizzle is in tegenstelling tot Skype ook telecomoperator”, aldus topman Korenaar. Dit biedt voordelen als het gewone telefoonnet wordt gebruikt.

Een ander verschil is dat Wizzl-gebruikers rechtstreeks van pc naar pc communiceren, zonder dat pc’s van anderen worden ingeschakeld. Volgens Korenaar wordt de kwaliteit van de verbinding hierdoor beter.