Makkelijk betalen op internet via KPN

Telegraaf 27 juli 2004 pagina T18:

KPN maakt het mogelijk veilig en gemakkelijk betalingen te verrichten op het internet met SwitchPoint Incasso. Via deze betaalmethode kan de klant afrekenen op internet door een eenmalig een bedrag af te schrijven van zijn bank- of girorekening. Het maximum ligt op 3000 euro. De enige informatie die de klant hiervoor moet verstrekken, is zijn vaste telefoonnummer thuis en het bank- of girorekeningnummer waarmee de vaste telefoonrekening wordt betaald.

SwitchPoint incasso maakt gebruik van Klipping, een unieke identificatiemethode. Klipping maakt het mogelijk het IP-adres van de klant te relateren aan zijn telefoonnummer op het vaste telefoonnet van KPN en de bank- of girorekening waarmee deze wordt voldaan.

KPN controleert de opgegeven combinatie met de bij KPN bekende gegevens en verifieert de gegevens. Bij gebleken juistheid schrijft KPN het bedrag, na toestemming van de klant, af van deze rekening. Om de veiligheid te garanderen werkt deze betaalwijze alleen vanuit de eigen woning van de klant. ATP gebruikt het systeem voor het afwikkelen van betalingen voor gekochte vliegtickets.

Maar weer niet als je kabel hebt en geen ADSL- of vaste telefoonaansluiting van KPN(!):

[quote]"… Een inbel-account (waarbij een klant steeds een nieuw ip-adres krijgt toegewezen) is volgens de woordvoerder van KPN echter geen probleem. “Als de klant maar bij KPN zit.”

Wie wel wat meer moeite moeten doen om gebruik te maken van Switchpoint Incasso, zijn de abonnees van XS4ALL. De algemene voorwaarden van XS4ALL staan het (automatisch) gebruik van Klipping niet toe."[/quote]

Abonnees van xs4all kwamen vanwege dat "Klipping" al eerder op de koffie:

http://www.webwereld.nl/nieuws/16878.phtml

Zou “Klipping” een ‘verkazing’ van CLIP zijn? Caller Line Identication Protocol, d.w.z nummerherkenning.