Heerjansdammers niet in telefoongids

Bron: de Telegraaf, 31-5-2005

ZWIJNDRECHT, dinsdag
Door een regelrechte blunder staan de meeste inwoners van de voormalige gemeente Heerjansdam niet vermeld in het telefoonboek van Zwijndrecht. Alleen een handjevol inwoners dat betaald heeft voor een opvallende vermelding, is in de nieuwe telefoongids van de fusiegemeente opgenomen.
Een woordvoerster van De Telefoongids BV erkent de fout volmondig. „Door een technische storing is het koppelen van de bestanden niet goed verlopen. Toen wij ontdekten dat er 1432 aansluitingen in Heerjansdam ontbraken, was de telefoongids al gedrukt. Heel vervelend”, aldus de zegsvrouw.
Inwoners van Zwijndrecht die de telefoonnummers van het gros van de Heerjansdammers alsnog in hun bezit willen krijgen, kunnen terecht op de internetsite www.detelefoongids.nl. Via ’klantenservice particulieren’ is de complete Heerjansdamse gids op zes A4’tjes te downloaden.

   Voor de fusie in 2003 waren Zwijndrecht en Heerjansdam in het telefoonboek van respectievelijk Dordrecht en Spijkenisse opgenomen. De fusiegemeente stond vorig jaar ook al op haar achterste benen toen bleek dat het samengaan nog niet tot De Telefoongids was doorgedrongen.
    De uitgever beloofde beterschap, maar daar blijkt dus weinig van terecht te zijn gekomen. De Telefoongids heeft daarom besloten om de Heerjansdamse telefoonnummers dit jaar ook nog een keer in de gids van Spijkenisse te vermelden. Dit telefoonboek wordt volgende maand verspreid.