E-mail database

Goede avond,
Mijn baas wil alle bedrijven in Brabant via e-mail benaderen. Hiervoor heeft hij een e-mail-database nodig van bedrijven in Brabant. Ik had als enige oplossing om met jullie software de data van de cdfoongids te dumpen.
Heeft iemand tips hoe ik hierbij te werk ga, en zijn er alternatieven (bijvoorbeeld tegen schappelijke prijs, bestaande e-mail database voor markting doeleinden)
Hierbij wil ik ook weten in hoeverre ik legaal bezig ben. Want dat is natuurlijk een vereisste voor een bedrijf.

Met vriendelijk Martijn

Je baas wil " … E-mail inzetten om de beleving van het eigen merk en de loyaliteit onder bestaande klanten en relaties te versterken (meer omzet op langere termijn)" ?

Over de verschillende aspecten van “netjes spammen” is wel wat te vinden:

[quote]TIP 29 – Zorg voor een goede reputatie. Het is niet moeilijk om aan heel veel e-mailadressen te komen. Zorg ervoor dat u permissie (opt-in) heeft van uw klanten en prospects. Een ongewenste nieuwsbrief de wereld in schieten kan uw bedrijf meer schade toebrengen dan dat het oplevert. De TeleComwet is in mei 2004 gewijzigd. Dit heeft een aantal veranderingen in de mogelijke benadering van de markt tot gevolg.

Blinker - 30 Tips om e-mail adressen te verzamelen
http://www2.blinker.nl/whitepapers/30_Tips_om_e-mail_adressen_te_verzamelen.pdf
[/quote]
Deze wet dus:

[quote]De Eerste Kamer nam de ‘Wet implementatie Europees regelgevingskader voor de elektronische communicatiesector 2002’ (waarin ook het spamverbod was opgenomen) zonder stemming aan. Voordat de wet van kracht wordt, moet de tekst eerst in het Staatsblad verschijnen.

Als de wet ingaat, mogen Nederlandse spammers geen berichten meer sturen naar consumenten. Alleen als consumenten van tevoren toestemming hebben gegeven, mogen bedrijven hen e-mails sturen (opt-in). Bedrijven en werknemers worden niet beschermd door het ‘spamverbod’.

Webwereld - Woensdag 21 april 2004
http://www.webwereld.nl/articles/12382/spam
[/quote]
De wet voorziet alleen in de bescherming van consumenten, bedrijven mogen elkaar onderling nog altijd spam toesturen. Maar:

[quote]Werknemers die Nederlandse reclame per e-mail ontvangen waar ze niet om hebben gevraagd, kunnen klagen bij de Reclame Code Commissie. “Een klacht daarover wordt in behandeling genomen”, zegt Prisca Ancion, directeur van de Stichting Reclame Code.

Volgens de Code Verspreiding Reclame via E-mail
http://www.reclamecode.nl/infomenu/boekje_tekst.asp?ID=46
, die is opgesteld door de direct-marketingbranche, mogen adverteerders alleen reclame via e-mail versturen als de ‘geadresseerde daarvoor toestemming heeft gegeven’.

“Een geadresseerde kan ook een werknemer zijn”, iemand die vindt dat een Nederlands bedrijf de gedragscode heeft overtreden, kan een klacht indienen bij de Reclame Code Commissie.

Daarmee gaat de gedragscode verder dan het wettelijke spamverbod.

Webwereld - Woensdag 23 juni 2004
http://www.webwereld.nl/articles/12898/spam
[/quote]
Over het algemeen zie je dat ze je info@123keukenapparatuur.nl
http://www2.blinker.nl/whitepapers/30_Tips_om_e-mail_adressen_te_verzamelen.pdf]aanraden
om te proberen zoveel mogelijk emailadressen uit het eigen klantenkontakt over te houden. Er zijn bedrijven die beschikken over gekwalificeerde adresbestanden maar dat is peperduur. Vanaf CD-foons komen iets van 50.000 email - om het safe te houden - roze dus zakelijke adressen. Veel daarvan is voor publiek gebruik, van dit werk: [url=mailto://ditisgeen@echt.adres[/url], waar je dus niets aan hebt want die willen jou een mailing sturen. Ontdubbeld slinkt dat tot iets meer dan de helft. Als je via Brabantse postcodes zou filteren hou je daar misschien tien procent van over? De Goudengids doet het net als voor faxnummers iets beter op dit punt.

En het korte antwoord is:

  • het is illegaal om spam te versturen aan particulieren;
  • het is immoreel om spam te versturen aan bedrijven;
  • het is illegaal om de data uit de cdfoongids op deze wijze te gebruiken;