De Telefoongids op Google Earth

Vanwege de nieuwe Geo-rubriek in het Foondump-forum heeft de beschermheilige van Foondump, De Telefoongids bv (DTG), een feestelijk gebaar gemaakt:

[quote]De meest complete Bedrijvengids nu ook toegankelijk via satellietbeelden

De Telefoongids vindt dat u altijd, overal en op welke manier dan ook bedrijven moeten kunnen vinden. We introduceren steeds nieuwe en innovatieve diensten die het zoeken naar bedrijven kinderlijk eenvoudig maken. Daarom is De Telefoongids, als enige Bedrijvengids in Nederland, nu ook toegankelijk via Google Earth.

Nieuw: De Telefoongids op Google Earth
http://over.detelefoongids.nl/corporate/show/id=59665
[/quote]
Na een klik bij de detelefoongids.nl keert de bezoeker met lege handen terug naar de eigen PC om in het daarop gestarte virtuele weiland naar DTG-balletjes te gaan zoeken, met behulp van de zgn. “EarthConnector” van GlobeAssistant
http://www.globeassistant.nl
.

Google’s eigen ‘Local search’ doet het beter, bijvoorbeeld “kaas” in “Alkmaar” geeft twee keer meer bruikbare links dan DTG’s Bedrijvengids. Aan een van de hits die van Google komt is goed te zien hoe zij aan de gegevens komen:

    [b][color=darkblue]A.M. Feenstra-Opgelder hodn De Zelfkazer Hobbesteeg 4 1941 CB Beverwijk 0251 273430[/color][/b]
Als je de link https://server.db.kvk.nl/TST-BIN/FU/TSWS001@?BUTT=341342100000 naar het Handelsregister volgt zie je dat het samengetrokken "hodn" staat voor "h.o.d.n.", Handelend Onder de Naam, typisch KvK: [quote][b]Nieuwe Google-dienst voor pc’s en mobiele telefoons vandaag gelanceerd[/b]

Google heeft gebruik gemaakt van de actuele naw-gegevens van alle bedrijven in Nederland die in het Handelsregister staan ingeschreven. Deze gegevens worden wekelijks op Google Maps geüpdate.

Persbericht KvK: Bedrijven uit Handelsregister te vinden via Google Maps (4 oktober 2006)
http://www.kvk.nl/artikel/artikel.asp?artikelID=57635
[/quote]
Je legt het loodje als je als aanbieder geen kaartje kan laten zien en Google wel?

Bij Cendris hebben de Godfathers van de Postcodetabel Nederland


daar ook wat op verzonnen, de ‘CendrisLocator’:

[quote]CendrisLocator

De CendrisLocator is een Windows Internet Explorer extensie waarmee onder de rechtermuisknop een extra functionaliteit verschijnt, “Lokaliseer met CendrisLocator”.

    http://www.cendris.nl/cendris.nl/php/do_content.php?element_id=575][img]http://www.cendris.nl/cendris.nl/public/images/nieuws/CendrisLocator.jpg[/img
Zodra u op een webpagina een postcode tegenkomt en selecteert krijgt u door middel van één (rechtermuis)klik de kaart in beeld met behulp van Google Maps.

Download de gratis CendrisLocator!


[/quote]
Alternatief: de Locate on Google Maps for Internet Explorer
http://www.reinekefox.com/extension_detail.jsp?id=47
-extensie, dat is min of meer dezelfde maar ‘unbranded’-versie, zonder reclame van Cendris.

Ooit rechtstreeks een dochterbedrijf van KPN, dit keer doet De Telefoongids als zelfstandig bedrijf mee in een nieuwe dienst van KPN:

[quote]KPN met TomTom-concurrent als mobiele dienst

Met 100 euro aan apparatuur en 7,50 per maand als dienst komt KPN binnen op de navigatiemarkt.

KPN biedt zijn klanten een navigatiedienst voor een mobiele telefoon onder de naam ‘KPN OpWeg’. Met de dienst gaat KPN de concurrentie aan met onder meer TomTom, dat ook navigatiesoftware levert voor mobiele telefoons. Klanten van KPN OpWeg betalen maandelijks 7,50 euro voor de dienst, en geen extra kosten voor het dataverkeer. Voor de Blackberry kost het abonnement 10,65 euro per maand.

De route-informatie en de kaartgegevens worden opgehaald via een mobiele dataverbinding en staan niet op het toestel zelf. Het nadeel is dat de verbinding altijd goed moet werken, het voordeel dat altijd de laatste versie van de kaartinformatie beschikbaar is. De leverancier van de route-informatie is Navteq, de Amerikaanse concurrent van Tomtom.

Planet Multimedia - woensdag 27 juni 2007
http://www.planet.nl/planet/show/id=118880/contentid=855096/sc=8b0b3d
[/quote]
Uit de “Startershandleiding” voor nieuwe klanten, kennelijk met enige haast online gezet want de snijmerken voor de drukker staan nog om de inhoud heen:

[quote]Welkom bij KPN OpWeg

Met KPN OpWeg verandert uw mobiele telefoon in een compleet navigatiesysteem. Met nauwkeurige gesproken en visuele instructies, 3D kaarten, actuele ANWB verkeersinformatie en waarschuwingen voor flitslocaties. Is het adres van de bestemming onbekend? Zoek dan rechtstreeks in de Telefoongids naar personen en bedrijven.

Wat heeft u nodig
• Een geschikte mobiele telefoon met ± 8 Mb vrij geheugen.
• Een Bluetooth GPS-ontvanger (tenzij uw toestel een ingebouwde GPS-ontvanger heeft).
• Een maandabonnement op de dienst KPN OpWeg. De software kunt u gratis downloaden. Voordat u een maandabonnement neemt, kunt u KPN OpWeg eerst eenmalig vijf dagen gratis proberen.

KPN QuickStart OpWeg
https://www.kpnopweg.com/support/KPN_QSG_midp.pdf
[/quote]