Candover zet Bureau van Dijk in de etalage

Bron: http://www.standaard.be/cnt/4f1aqp67

INTERNET De verkoop van de online-uitgeverij Bureau van Dijk zou tot 900 miljoen euro kunnen opbrengen.

Bureau van Dijk zou in de etalage worden gezet door het Britse investeringsfonds Candover. Dat meldt alvast de Daily Telegraph.

Volgens de Britse krant heeft Candover, dat 60 procent van Bureau van Dijk in handen heeft, zakenbanken LongAcre Partners en Goldman Sachs belast met een strategisch onderzoek van de activiteiten.

Als potentiële overnamekandidaten worden door de Daily Telegraph Reed Elsevier en Dow Jones & Co genoemd.

Candover kreeg in december 2004 een meerderheidsparticipatie van het kapitaal van Bureau van Dijk Electronic Publishing in handen, voor een bedrag van 370 miljoen euro. De overige aandelen bleven in handen van het management.

De aanleiding voor de verkoop was de beslissing van de familie Van Ommeslaghe om zich terug te trekken. Bureau van Dijk Electronic Publishing was het elektronisch uitgeefbedrijf van Bernard Van Ommeslaghe, die eerder al de IT-groep Bureau van Dijk verkocht aan de toenmalige uitzendgroep Solvus.

De elektronische uitgever is gespecialiseerd in databanken voor bedrijfsinformatie. De grote troef van de onderneming is dat het een heel uitgebreide databank heeft met informatie over bedrijven die niet genoteerd zijn op de beurs, waar de andere spelers meestal focussen op genoteerde bedrijven.

Het van oorsprong Belgische bedrijf is sterk internationaal actief. Begin dit jaar werden nog drie nieuwe kantoren geopend in Sydney, Bahrein en Chicago. Daardoor komt het totaal aantal vestigingen op 24.

Ceo Dominique Carnoy noemt die kantooruitbreiding ,een teken van gezonde groei’’.

Tot de klanten van Bureau van Dijk Electronic Publishing behoren volgens het bedrijf zelf ,toonaangevende internationale financiële instellingen, multinationals, internationale consultants en universiteiten’’. (belga, jir)