Foonsearch

Hoi Weerman,

Ik ben druk bezig om mijn FileZilla rip werkend te krijgen. Ik kom steeds verder. Diep aan het zoeken in de interface tussen fzsftp.exe en de FileZilla engine code. In mijn achterhoofd aan het denken om zo’n interface generieker te maken in een Apache Kafka of RabbitMQ oplossing.

Op de achter grond ‘Serious Request’ op TV aan staan. Thema is het herenigen van kinderen door het Rode Kruis (in Afrika) in rampgebieden. In Afrika gebruiken ze m.i. smartphone (sociale) netwerken verhoudingsgewijs veel meer omdat ze direct begonnen zijn met een mobielnetwerk (dus vaste IP-netwerk hebben ‘overgeslagen’). Ik zag een ‘huilende teenager’ die m.i. al lang een Facebook account heeft.

Net als ik willen deze ‘kanjers’ jou een fijne feestdagen toewensen. Deze Kanjers werken geheel belangeloos voor de postcodekanjer finale:

In mijn beeld kan blockchain meer garantie gaan geven dat daadwerkelijk blijkt dat men echt belangeloos aan bovenstaande actie meewerkt.

Ik vind stichting “VIER VOETERS” wel goed bezig. Ik zie steeds foto’s dat men met concrete (dieren) bevrijdingsacties bezig zijn. Blockchain geeft m.i. iets meer houvast dat men geld ook daadwerkelijk besteedt waarvoor de gever het heeft gegeven. Natuurlijk doel worden aangepast als de situatie is veranderd, maar dan weer de begunstigde weer vragen of het aan nader doel besteed mag worden.

Geef Riku een beerwaardig leven
Riku de beer had een verschrikkelijk leven in Albanië. Hij zat altijd vast aan een korte ketting en hij werd daardoor ontzettend gefrustreerd. VIER VOETERS heeft hem gelukkig gered. We hebben een nieuw verblijf gebouwd voor Riku in ons DANSBERENPARK Belitsa in Bulgarije waar hij recentelijk naartoe is gebracht. Door jarenlange slechte voeding en nalatigheid heeft Riku de rest van zijn leven medische zorg en natuurlijk voedsel nodig.

Even dichter bij huis. Waar stevig wordt gedronken om afscheid te nemen van een kanjer op het binnenhof.

Het afscheid van de ministers en staatssecretarissen van het kabinet-Rutte II heeft ruim 3 ton gekost. Dat blijkt uit bonnetjes die RTL Nieuws heeft opgevraagd. Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat de afscheidsrecepties soberder worden.

De ministeries van Financiën, Justitie en Veiligheid en Binnenlandse Zaken zijn de ‘big spenders’ van de afscheidsrecepties. Stef Blok, Klaas Dijkhoff en Ronald Plasterk kregen gezamenlijk een feestje van in totaal 71.000 euro. Het ministerie van Financiën trakteerde bewindspersonen Jeroen Dijsselbloem en Eric Wiebes op een afscheidsfeest van in totaal zo’n 46.500 euro.

Weerman, Goede tip van jou. :slight_smile:

als je wat wil proberen hoeft het die nu nog peperdure GPU niet te zijn, zag van de week dat Nvidia met zijn software rijen van videokaarten ondersteunt, bijvoorbeeld een oudere Quadro-kaart die ik er hier in heb zitten zou voor een dikke 10% aan “NVIDIA CUDA Cores” achter Titan-V aan kunnen hobbelen?

Ik zit ook te kijken naar een Oculus-rift om te proberen. Wat voor mij heel belangrijk is dat er voldoende C(++) code is om device aan te sturen.Ik wil niet de driver voor Nvidia kaarten gaan ontwikkelen van scratch af.

Ik denk aan msi-geforce-gtx-1080-ti om te gaan kopen.

Why is a GTX 1080 slower than a GTX 1070?
Because of the GDDR5X memory, which can’t be fully utilized for ETH mining (yet).

Opzich maakt mij niet uit dat kaart 1080 langzamer is omdat ze nog een puzzel moeten oplossen. Ik ga beetje vanuit dat men de puzzel over enige tijd opgelost hebben. :blush:

Ik zie wel verschillende prijzen voor de Oculus Rift:

Het is mij niet duidelijk wat verschil is. Als je via Specs van Tweakers van de fabrikant → Productinformatie kom je op rechter plaatje terecht bij leverancier:

Ik zie ook wel andere fabrikant HTC-VIVE en iemand die layer heeft gemaakt om de Oculus applicatie laat draaien op een HTC-VIVE.

De hartelijke groet Jan Marco

Wilde jou ook het beste wensen. Alleen, hij gaf geen voorrang:

Veel te veel frisdrank besteld en waar het idee vandaan kwam?

Niet om de sfeer te bederven maar toch bij Blendle voor 0,99 euro aan informatie spenderen:

Het gratisgeldcircuit van de Postcode Loterij: onkunde en vriendjespolitiek

Dat de Postcode Loterij de helft van haar inkomsten besteedt aan goede doelen is genoegzaam bekend. Minder bekend is dat het fonds van de Goede Doelen Loterijen, de Stichting Doen, geld uitstrooit over bevriende bedrijven en daarmee de markt verstoort.

575 miljoen euro. Dat is het bedrag dat investeringsmaatschappij Stichting Doen tot en met 2015 heeft ontvangen van de Postcode Loterij. Met dat geld steunt de stichting naar eigen zeggen culturele, groene en sociale voorlopers. Daarbij wil men aan de chique Amsterdamse van Eeghenstraat rendement maken, net zoals elke andere investeringsmaatschappij.

Amsterdamse van Eeghenstraat - begin dit jaar:

Verkoop panden van Novamedia en de Postcodeloterij in de Amsterdamse Van Eeghenstraat. Het gaat om tien kantoorvilla’s die omgebouwd zullen worden naar woningen. Met de transactie is € 46,5 miljoen gemoeid.

Altijd dezelfde dus, het blad Quote dat via het Blendle-platform blijft zeuren:

Sinds de oprichting van de Postcode Loterij bestaan er al morele bezwaren tegen de loterij die inspeelt op de angst van mensen dat de buren miljonair worden en zij niet. Zo is het inkomen van Boudewijn ‘ik ben niet rijk’ Poelmann al jarenlang onderwerp van discussie en kwam dezelfde Poelmann onlangs nog in opspraak toen hij een boek over zichzelf liet schrijven, maar het resultaat te kritisch vond.

Boek:

Het boek onthult onder andere dat Van de Ende de Postcodeloterij geld in rekening bracht voor het ‘klapvee’ (hun woorden), terwijl hij dat klapvee zelf ook liet betalen. Ook betaalde de Postcodeloterij enorme bedragen aan BN-ers om mee te werken aan reclame. Zo kreeg André van Duin een miljoen gulden voor een paar spotjes.

Epiloog:

Een ander lijstje waarmee Novamedia niet kwam, is dat van investeringen in buitenlandse loterijen. Een groot deel van het geld dat de oprichters met de Postcode Loterij verdienden, investeerden zij snel in het buitenland, met name in start-ups van loterijen elders.

Poelmann, eigenlijk moeten jullie mij niet meetellen in de Quote 500:

Het overgrote deel mislukte en Novamedia loopt daar begrijpelijkerwijs niet mee te koop. Desalniettemin, het plaatst de ondernemerssuccessen maar ook het verwijt van zakkenvullers aan het adres van de oprichters in een ander daglicht.

Wikipedia over de oprichters:

De Nationale Postcode Loterij werd in 1989 opgericht door Boudewijn Poelmann, Simon Jelsma, Herman de Jong en Frank Leeman als onderdeel van de Holding Nationale Goede Doelen Loterijen N.V.

Novamedia is de bedenker en eigenaar van het postcodeloterijconcept en voert de directie over de postcodeloterijen in Nederland, Engeland (People’s Postcode Lottery), Zweden (Svenska Postkodlotteriet) en Duitsland (Deutsche Postcode Lotterie).

De Nationale Holding Goede Doelen Loterijen bestaat uit de Nationale Postcode Loterij, de Sponsor Bingo Loterij, sinds 5 januari 2011 de VriendenLoterij, en de BankGiro Loterij.

Wat gebeurt er met uw goeie geld? Wie zijn er werkelijk rijk geworden van de Postcode Loterij?

Quote destijds, vier postcodes maar zij hoeven niet eens in hun eigen loterij mee te spelen …

Waar de Postcodekanjers vielen:

Hoi Weerman,

Weerman je hebt m.i. erg goed uitgezocht hoe het in elkaar zit bij De Nationale Postcode Loterij. Had niet verwacht dat het zo erg zou zijn. In mijn beeld gaat het toch om ‘hoe kom je over’. Heb wel met verbazing naar ‘serious request’ gekeken. Al die DJ’s en de preken van Michiel, hij spreekt echt als een dominee ons toe.

Serious Request haalt 5 miljoen euro op laagste bedrag sinds 2006
Thema van deze editie was ‘Breng ze weer samen’. Het Rode Kruis gaat het geld besteden aan het herenigen van familieleden die elkaar door conflicten of natuurrampen zijn kwijtgeraakt.

In de eindrapportage op bovenstaande nu.nl pagina staat dat ze laagste bedrag sinds 2006 hebben opgehaald. M.i. komt dit omdat mensen niet gek zijn. De vraag of de Afrikanen op gezinshereniging in Afrika zitten te wachten of dat ze hun kinderen het liefst naar Europa sturen om geld voor hen te gaan verdienen.

Een andere DJ Wijnand Speelman is op (snoep) reis met het Rode Kruis geweest om daar reportages te maken. Ik zag iedere keer zelfde persoon in beeld. Indien het herenigen van familieleden een belangrijke issue zou zijn geweest hadden ze vele gevallen kunnen laten zien.

Anderzijds vind ik de preken die gezaghebbende organisaties van banken, AFM, etc. over de Bitcoin een beetje vreemd. Iedereen weet dat het speculatief is en dat de koers omhoog en omlaag kan gaan. Je kan een leuke ritje maken als je geld over hebt. Leuk voor de mensen, meer resultaat dan een lotje te kopen bij de “de Nationale Postcode Loterij’ is mijn gevoel.

Wat mensen niet leuk vonden is dat gezaghebbende organisaties als de banken de mensen lange tijd een rad voor ogen hebben gedraaid met hun woekerpolissen. Waar was toen de AFM om mensen te waarschuwen?

Ik heb ook even weer naar de roadmap van Ubermensch gekeken. In mijn beeld heeft ‘Ubermensch’ negatieve lading, dat mensen niet graag geld aan zo’n project willen geven:

Ik zit er altijd in wat kunnen we leren van een project als Ubermensch. Dus dingen ook anders doen als het ons beter lijkt.

Ik denk dat je niet in Sites moet denken, maar in kanalen (channels) naar verschillende (sociale) platformen. Elke peer wil ook het platform ondersteunen door bijvoorbeeld pakketjes te relayen. China is een groot land, met heel veel peers voor ons platform. :slight_smile:

China sluit 13.000 websites in drie jaar tijd
China heeft sinds begin 2015 meer dan 13.000 websites gesloten wegens overtreding van de wet of andere regels. De overgrote meerderheid van de mensen steunt de overheidsinspanningen om cyberspace schoon te houden, zegt staatspersagentschap Xinhua zondag.

Wet
Het Aziatische land handhaaft een streng regime voor censuur en verbiedt de toegang tot vele buitenlandse nieuwsuitzendingen, zoekmachines en sociale media, waaronder Google en Facebook.

We hebben al vaker over Linked data onderwerp gehad. Ik heb er weer even naar gekeken. Heeft ook relatie met onze vriend ‘Tim Berners-Lee’.

Linked data
In computing, linked data (often capitalized as Linked Data) is a method of publishing structured data so that it can be interlinked and become more useful through semantic queries. It builds upon standard Web technologies such as HTTP, RDF and URIs, but rather than using them to serve web pages for human readers, it extends them to share information in a way that can be read automatically by computers.

Tim Berners-Lee, director of the World Wide Web Consortium (W3C), coined the term in a 2006 design note about the Semantic Web project.[1]

Linked Data in HTML
RDFa is an extension to HTML5 that helps you markup things like People, Places, Events, Recipes and Reviews. Search Engines and Web Services use this markup to generate better search listings and give you better visibility on the Web, so that people can find your website more easily.

Op onderstaande pagina staat m.i. wel hoe een samenhangend geheel er uit zou kunnen zien:

owlcpp: a C++ library for working with OWL ontologies

We developed owlcpp, a library for storing and searching RDF triples, parsing RDF/XML documents, converting triples into OWL axioms, and reasoning. The library is written in ISO-compliant C++ to facilitate efficiency, portability, and accessibility from other programming languages.

Internally, owlcppuses the Raptor RDF Syntax library for parsing RDF/XML and the FaCT++ library for reasoning. The current version of owlcpp is supported under Linux, OSX, and Windows platforms and provides an API for Python.

owlcpp is an open-source C++ library for parsing, querying, and reasoning with OWL 2 ontologies.

Onderdeel van owlcpp is Raptor:

Redland Raptor RDF syntax library
Redland Rasqal RDF Query Library

Ik zie ook verwijzingen naar het woord ‘Ontologie’. Dus even een betekenis er bij gezocht:

Ontologie is een tak binnen de filosofie waarin het ‘zijn’ van het geheel van dingen wordt behandeld. Ontologie wordt daarom ook wel de zijnsleer genoemd. De traditionele ontologie wordt vaak ook gezien als een tak van de metafysica.1 nov. 2016

De hartelijke groet Jan Marco

P.S. Ik heb discussie met collega van mij.

Een TPU van Volta Titan-V heeft 110 TFlops.

Hij geeft aan de GeForce GTX 1080 Ti maximaal 15 TFlops heeft, dus belangrijk om voor de selectie de TFlops te maximaliseren. Kaarten gebruiken mogelijk zelfde aantal watts, echter meer power om de ‘deeplearning’ modellen te trainen.

Ubermensch?

Niet meer daar:

Despite the fact that this term was supposed to be a symbol for the new society, built upon the crypto economy, we opted to accept requirements of our friends all over the globe who wrote that we have an excellent project, a unique idea, brilliant technologies, but a highly arguable name. So we have changed it.

Als door mij gemeld, heet nu “Ties.network”.

Vanwege al het gefoezel dat ik daarvoor meende te kunnen waarnemen toen maar blijven checken hoe het met de aangekondigde ‘ICO’ liep.

Kwamen daadwerkelijk met een bv en een kantoorunit in een Rotterdamse toren en vervolgens met genoeg kunstmatig = zelf-gegenereerd internet-lawaai om in oktober het geld op te kunnen halen:

$9.2 million raised.

Ze hadden gemikt op $33.6 en probeerden het collecteren ook nog te rekken maar noppes.

Om die reden niet genoeg ‘developers’ aangetrokken? Wel plompverloren verklaren dat ze dit willen bouwen:

Vraag ik me af, zat ik intuïtief goed in te denken dat het niet anders kon of de kluit zou belazerd gaan worden?

Neem de taakstelling “Q4 2017”, was omvangrijk naar inmiddels gereduceerd naar:

Start of Ties.DB development.

Github als graadmeter nemen, sinds de buit binnen is eigenlijk geen activiteit meer …

Geen bewijs verder maar een eventuele negatieve uitslag van de zou-je-een-tweedehands-auto-van-hem-kopen test wordt naar mijn idee min of meer bevestigd in deze analyse van het gedrag van de chef van het spul:

Dear Mr. Neymark,

My compliments on whiteknighting the whole Ties.network mess that you have created. Just to remind you: sudden ICO “extension”, misleading your investors about refunds, listing issues, inadequate communications, throwing a prominent member of the team out right after the ICO, token price going through the floor etc.

Was op vakantie:

Question: why Switzerland? Were you opening a bank account or visiting a fiat gate perhaps? Or maybe you “forgot” you were supposed to be in Moscow (whatever happened to your Rotterdam office?) busying yourself with making the Ties ICO investors happy?

Hoi Weerman,

Om die reden niet genoeg ‘developers’ aangetrokken? Wel plompverloren verklaren dat ze dit willen bouwen:

Ik vraag mij af of het verstandig is om een hele hok met ‘developers’ te gaan inhuren. In mijn beeld ligt de uitdaging om source code van verschillende projecten te gaan integreren tot iets moois. Ik denk dat je daar tools voor moet ontwikkelen. Daarnaast is de way to go “robotiseren en deeplearning”. Indien je beiden concepten on controle krijgt ben je m.i. het mannetje als IT-bedrijf.

Vandaag de hele dag bezig geweest met FileZilla. Overal naar gekeken en debug-code er in aangebracht. Best nog wel uitdaging om te gaan begrijpen hoe het precies werkt. Ik kan FileZilla (engine) interface straks verder gaan uitbreiden met zaken die ik er graag ik wil hebben.

Ik heb ook half oog naar openlinksw gekeken. Best wel leuk part1 en part4 examples.

openlinksw geeft m.i. gebied waar ik nog weinig code van heb:

What are Data Spaces?
A named structured data cluster within a distributed data network where each item of data (each “datum”) has a unique identifier. Fundamental characteristics of data spaces include:
• Each Data Item is a Data Object endowed with a unique HTTP-based Identifier
• Data Object Identity is distinct from its Content, Structure, and Location (Address)
• Data Object Representation is delivered via structured content constrained by a Schema (in this case the Entity-Attribute-Value model)
• Creation, Update, and Deletion privileges are controlled by the Data Space owner.

Ik zag ook dat ze database structuren hadden gedefinieerd.

What is the OpenLink Structured Data Sniffer?
The OpenLink Structured Data Sniffer (OSDS) is a browser extension for Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Opera, and Vivaldi (with a build planned for Apple Safari) that unveils structured metadata embedded within HTML documents and web pages.

Why is the OpenLink Structured Data Sniffer Important?
At its core, every search engine optimization (SEO) effort requires agility in managing document metadata.
OSDS benefits include:

• Productive Search Engine Optimization — All the major search engines are moving towards modern algorithms based on semantically-rich metadata embedded in Web Pages.

• GPS-like navigation of the Web — In addition to basic link-traversal, new Query and Describe buttons provide powerful tools for intelligently navigating the Web with lots of serendipitous discoveries along the way (just follow-your-nose by clicking!)

• Read-Write operations on the Web — Rather than being confined to basic tagging and bookmarking, the new Annotate button places you in a browser hosted editor that makes note taking about documents of interest trivial.

• Local & Cloud Storage — Rather than being confined to cloud storage provided by 3rd parties, the Download button lets you save extracted metadata or new annotations to cloud or local storage.

Ik zag ook youtube filmpje over installatie en wat je zou kunnen zien.

What is OAT?
 Full-blown JS solution
 OAT (OpenLink AJAX Toolkit) is a JavaScript-based toolkit for browser-independent Rich Internet Application development. It includes a rich collection of UI Widgets/Controls, Event Management System, and a truly platform independent Data Access Layer called AJAX Database Connectivity.

Ik zag ook presentatie.

Weerman, Het is meer gebied waar jij meer ervaren in bent en beter kan inschatten of het wel ‘de juiste weg is om in te gaan slaan’.

De hartelijke groet Jan Marco

Kuch. Nou moet ik wel? Kwestie van behendig internetten …

Allereerst, er is weer een Chaos Computer Club Congres gaande, dit keer in Leipzig.

Daarvandaan eerder vanavond een stream laten lopen, presentatie van een NL-er:

Social Cooling

Tijmen Schep is a technology critic and privacy designer.

He researchers how the rise of the data-driven reputation economy is stimulating a culture of self-censorship and risk avoidance. How do we help the wider audience to not just understand the issue, but offer them a way out?

Schep proposes to take the comparison of data to oil to its logical conclusion: if oil lead to global warming, then data leads to “Social Cooling”.

Voor een dergelijk onderwerp vast wel een ‘highbrow’ toontje aanslaan zeker maar nee, kalm voorgedragen.

Virtuoso. De voorgaande dagen net als jij daar ook omheen lopen draaien, voorlopig onder “Toekomstmuzak” gerubriceerd - de grondlegger ervan ziet het licht:

Getting from Open Data to a Semantic Web of Linked Data, with Virtuoso

Verspreidt het woord via Twitter:

Data de-silo-fication & #REST-ful interaction via open standards is basically the #WebWeWant. #SemanticWeb #LinkedData #BigData #OpenData

Of in een van zijn blog-afleveringen:

What is Linked Data, really?

Linked Data is simply hypermedia-based structured data.

Linked Data offers everyone a Web-scale, Enterprise-grade mechanism for platform-independent creation, curation, access, and integration of data.

Je kent dat wel, voor je het weet ben je in zijn fuik gezogen, hoofdpijn:

The fundamental steps to creating Linked Data are as follows:

  1. Choose a Name Reference Mechanism — i.e., URIs.

  2. Choose a Data Model with which to Structure your Data — minimally, you need a model which clearly distinguishes
    a. Subjects (also known as Entities)
    b. Subject Attributes (also known as Entity Attributes), and
    c. Attribute Values (also known as Subject Attribute Values or Entity Attribute Values).

  3. Choose one or more Data Representation Syntaxes (also called Markup Languages or Data Formats) to use when creating Resources with Content based on your chosen Data Model. Some Syntaxes in common use today are HTML+RDFa, N3, Turtle, RDF/XML, TriX, XRDS, GData, and OData; there are many others.

  4. Choose a URI Scheme that facilitates binding Referenced Names to the Resources which will carry your Content – your Structured Data.

  5. Create Structured Data by using your chosen Name Reference Mechanism, your chosen Data Model, and your chosen Data Representation Syntax, as follows:
    a. Identify Subject(s) using Resolvable URI(s).
    b. Identify Subject Attribute(s) using Resolvable URI(s).
    c. Assign Attribute Values to Subject Attributes.
    These Values may be either Literals (e.g., STRINGs, BLOBs) or Resolvable URIs.

En je giechelend nog naroepen:

You can create Linked Data (hypermedia-based data representations) Resources from or for many things. Examples include: personal profiles, calendars, address books, blogs, photo albums; there are many, many more.

Maar ja, je moet wat. Een voorname MaidSafe-adept heeft geluncht met ‘TimBL’ en nu is het voorzichtig onderzoeken geblazen, of er wat met het Solid van Berners-Lee moet:

Synergy - Project SOLID and SAFEnetwork

“The databrowser apps are stored on the server a the beginning of the day, but they are client side apps. All the code runs on the client. Server is as dumb as possible but no dumber. IE the solid world grows from new client-side app code, not new server-side code in the medium-long term.”

Halleluja, op naar decentralisatie dus, een server ergens voor draaien doen we niet meer.

In dat verband wordt er van daaruit bijvoorbeeld ook weer gelinkt naar deze dokieli-editor:

Write and publish

dokieli is a clientside editor for decentralised article publishing, annotations and social interactions.

dokieli articles and annotations are completely decentralised! This means that authors can publish where they choose, and we have no central servers to monitor or control your content or the interactions of your readers.

Simply add the dokieli CSS and JavaScript to any HTML page to immediately add in-browser editing and annotations.

Precies waar wij het kortgeleden nog over hadden:

dokieli enables the Write dimension of the Read-Write Web

Toverwoord, ‘Personal storage’:

In order to edit articles in the browser and save directly to server storage, as well as grant access to collaborators to edit, dokieli complies with the Solid protocol, based on the Linked Data Platform W3C standard. This is essentially a REST API for reading and writing Linked Data.

Solid includes identity through WebID, access control through Web Access Control, and other enhancements for decentralised personal data management.

Met zonder server-opslag als het even kan, dat is waar ‘Safe’ van MaidSafe eventueel iets kan betekenen:

You can sign up for a demo personal datastore at databox, install an existing server implementation, or even make your own server implementation from the spec. Once you have this, you can store dokieli articles there, privately or publicly (or limited access to others with WebIDs), as well as use this space for replies and notifications (and data generated by other Solid apps).

Een van de ‘contributors’ aan “dokieli” is:

Kingsley Uyi Idehen, Founder, President, and CEO of OpenLink Software, a privately held company founded in 1992.

Daarmee is de cirkel weer rond, ‘Powered by’ zijn ‘Virtuoso’:

About OpenLink Virtuoso

Conceptually, Virtuoso provides a “Data Junction Box” that drives enterprise and individual agility by deriving a Semantic Web of Linked Data from existing data silos.

Hoi Weerman,

Direct even naar de Chaos Computer Club Congres fahrplan gekeken. Ik zag ook .ics bestanden, dus beetje opgezocht wat het formaat is.

vCard is een bestandstype en standaard voor de uitwisseling van persoonsgegevens, met name voor elektronische visitekaartjes. vCards worden vaak als bijlage met e-mailberichten meegestuurd. Maar ze kunnen ook op andere manieren uitgewisseld worden, bijvoorbeeld via het wereldwijde web of mobiele telefonie. Ze kunnen naam- en adresgegevens bevatten, telefoonnummers, URLs, logo’s, foto’s, en zelfs stukjes geluid.

Difference between iCalendar (.ics) and the vCalendar (.vcs)
iCalendar was based on a vCalendar and Outlook 2007 handles both formats well so it doesn’t really matters which one you choose.

Wat het ene komt het andere, zo vond Citadel programma. Het programma claims ‘The leader in true open source email and collaboration’.

Citadel is easy, versatile, and powerful, thanks to its exclusive “rooms” based architecture. No other platform seamlessly combines so many different features using this familiar and consistent metaphor.
Packed with features
 email
 calendar/scheduling
 address books
 bulletin boards (forums)
 mailing list server
 instant messaging
 wiki and blog engines
 multiple domain support
 a powerful web interface
 rss aggregation

Ik denk dat onderstaande goede keuze is, namelijk ´Contigious emprovement´.

Citadel will shortly be moving to a “rolling release” model. Because of this, the version numbers will no longer have decimal points in them. For example, the next version after 9.01 will be 902, followed by 903, 904, etc. There will no longer be any such thing as a “major release” or a “minor release” – instead, all bug fixes, security patches, and new functionality will simply appear in new releases as they are published.

Heb ook naar emmericp zijn presentatie gekeken. Wat speekt hij snel. :wink:
Wat ik wel mooi vind dat LUA wordt gebruikt voor de routeren van pakketten. Ik ben zelf natuurlijk veel meer voorstander van C. Hij vindt C blijkbaar maar niks.

MoonGen is a fully scriptable high-speed packet generator built on DPDK and LuaJIT. It can saturate a 10 Gbit/s connection with 64 byte packets on a single CPU core while executing user-provided Lua scripts for each packet. Multi-core support allows for even higher rates. It also features precise and accurate timestamping and rate control.

De hartelijke groet Jan Marco

En ‘linkrot’ … The amount of linkrot that occurs can be correlated closely with the passage of time:

xkcd schrijft daar nog onder:

I spent a long time thinking about how to design a system for long-term organization and storage of subject-specific informational resources without needing ongoing work from the experts who created them, only to realize I’d just reinvented libraries.

Zegt niet, doe maar Linked Data/RDF …

Maar wij hebben de “OpenLink Software”-man nog achter de hand:

Als men Virtuoso maar zou gebruiken:

Generating a Semantic Web of Linked Data from Government Open Data

Open access to data collated by governments is the shortest route to the goal outlined above. Basically, functional governments are curators and administrators of massive databases.

Virtuoso Open-Source vs Commercial Edition Features:

The vCard Address Book Dataset

Behalve ‘human-readable’ ook:

Machine-readable entity relationship semantics as delivered by RDF.

Laatste hindernis wegnemen, machine-readable humans:

Geef mij maar een hand:

Procedure:

NFC RFID microchip implant insertion takes less than 10 seconds via a needle syringe delivery system.

Suture stitches are not necessary for the procedure so a follow-up appointment is not required.
We use skin closures to ensure neat healing, minimal swelling and to reduce the potential scarring.

The insertion hole is normally fully closed 2-3 days later and the swelling will dissipate over 2 weeks.

Hoi Weerman,

Ik zit nu naar de verschillen in de peer-to-peer programma’s te kijken.

Ik ben onder de indruk van I2P, want iedere peer doet aan relay, dit in tegenstelling tot het beperkte aantal vrijwilligers bij het TOR netwerk.

I2P: End-to-End encrypted and anonymous Internet http://i2pd.website

Invisible Internet Protocol (daemon)
i2pd (I2P Daemon) is a full-featured C++ implementation of I2P client.

I2P (Invisible Internet Protocol) is a universal anonymous network layer. All communications over I2P are anonymous and end-to-end encrypted, participants don’t reveal their real IP addresses.

I2P client is a software used for building and using anonymous I2P networks. Such networks are commonly used for anonymous peer-to-peer applications (filesharing, cryptocurrencies) and anonymous client-server applications (websites, instant messengers, chat-servers).

I2P allows people from all around the world to communicate and share information without restrictions.

Features
Distributed anonymous networking framework
End-to-end encrypted communications
Small footprint, simple dependencies, fast performance
Rich set of APIs for developers of secure applications

Ik ga I2P-relay naast TOR-relay in mijn schema opnemen. Indien de TOR-relay C code niet aanwezig is dan haal ik hem uit mijn ‘schema’.

Ook interessant is het noise protocol. Op de site staat het document beschrijving.

Ik ben wel met spreker eens dat het normaliter erg complex is in de crypto distributie. In mijn beeld moet je de keuzes uit de source code halen maar in een tool stoppen die het feitelijk integreert.

Briar lijkt ook leuk project.

Briar for Android is currently in public beta and is available for download from Google Play.

Secure messaging, anywhere

Peer-to-peer encrypted messaging and forums
Messages are stored securely on your device, not in the cloud
Connect directly with nearby contacts - no Internet access required
Free and open source software

Briar overview:

De hartelijke groet Jan Marco

34C3 Tuwat! Alice doet het met Bob:

Ook geen toeval, wij keken naar dezelfde presentaties, Trevor Perrin in “Kuifje En Het Lawaai Stelsel” en die van Nina Boelsums waar jij net over postte - nog voor ze aan het eind was :+1:

Dat was nog eens andere koek, om met wijlen Jan Shaefer te spreken, in geouwehoer kan je niet wonen.

Internet zegt, Nina Boelsums is an Industrial Design student and privacy activist:

Unveil

As a physical metaphor for the invasion of privacy online, “Unveil” is a dress that opens up with each new cookie stored on a computer. While the wearer browses the internet, she accumulates more trackers and her body gets more exposed.

Tijmen Schep, die andere Holländer deze week daar, is betrokken bij Setup.nl waar eerder deze maand:

De Nationale Verjaardagskalender

Mogelijk stond je in onze database; tussen 2015-2017 speelde SETUP voor data-broker. We bouwden De Nationale Verjaardagskalender, een database van miljoenen Nederlanders. Met naam, geboortedatum, maar ook een cadeausuggestie op basis van profiling. Zoals beloofd, wissen we nu alle data. Een moment van stilte en reflectie a.u.b.

Hoi Weerman,

Na 2 jaar sluiten we het project De Nationale Verjaardagskalender af; we wissen onze data.

Het probleem met deze kalender is dat ze niet mensen niet gevraagd hebben. Facebook sprokkelt al deze data wel bij elkaar. Als je een account wil dan moet je een geboortedatum opgeven.

Tijmen Schep is a technology critic and privacy designer.
Schep proposes to take the comparison of data to oil to its logical conclusion: if oil lead to global warming, then data leads to “Social Cooling”.

Ik heb filmpje van Tijmen wel van site kunnen bekijken. Had hd filmpje ook gedownload, echter ik kreeg geen audio.

Ik vond ‘social credit’ die ze in China mee bezig zijn wel een mooi idee. Alleen ben ik niet met Tijmen eens dat mensen minder uitbundig (zouden moeten) gaan doen. In mijn beeld zit je als bedrijf niet op “muurbloempjes” te wachten, maar op werknemers die van uitdagingen houden. Grijzen muizen krijgen lager score en out going personen een hogere rating. :slight_smile:

Ik vind niet dat er veel vrijheid van mening momenteel in Nederland is. Kijk naar de mening dat Brusselmans over Anouk had. Een gewone Nederlander was al lang aangepakt. Daarom ben ik meer voorstander van anonimiteit door een technische oplossing.

BELEDIGEND
De Vlaamse columnist schrijft flink wat beledigende teksten over Anouk in zijn stuk: ‘Zingen kon ze niet, maar er is altijd wel een of andere gefrustreerde platenbaas die een mokkel met dikke tieten een contract geeft, en hup, een van de irritantste carrières in de Nederlandse muziekgeschiedenis kon van start gaan.’ De zangeres heeft nog niet gereageerd op de teksten van Brusselmans.

KRITIEK
De column wordt de Vlaming niet in dank afgenomen. Zo vinden veel twitteraars zijn columns ‘steeds stommer’ worden. Anderen zijn het echter met hem eens.

Mijn goede voornemen voor 2018 zou zijn dat iedereen zo’n mening op Internet zou kunnen zetten. Liefst onder je eigen naam, maar dat zal nog wel heel veel jaren gaan duren.

De hartelijke groet Jan Marco

Hoi Weerman,

Ben nog steeds bezig om mijn FileZilla rip aan de praat te krijgen. Ik breng steeds meer logging in de code aan.

In het orginele programma komt onderstaand schermpje wel op het scherm.

Je kan de code van het schermpje vinden door op term “ID_HOSTKEYCHANGED” te gaan zoeken.

Op zich werkt wel mooi door XML te gebruiken om schermpje op te kunnen bouwen. De XML code ziet er wel als brei uit, daarom ga ik op zoek naar geschikte XML parser/editor.

In WxWidgets zal wel iets zitten die de engelse teksten kan omvormen naar de Nederlandse teksten. Ik weet dat er .po bestanden zijn in FileZilla waar de vertaling in staat.

De hartelijke groet Jan Marco

Zetten erboven - Pas op: satire! - terwijl er aan België al om zijn uitlevering gevraagd is?

De onderschatte Belgische schrijver Herman Brusselmans maakt korte metten met overschatte personen uit de wereldgeschiedenis.

Via jouw link naar de Linda, “nieuws” over het gedoe rond Abouk heeft 21 juni 2017 als datum:

https://www.lindanieuws.nl/nieuws/herman-brusselmans-brandt-zangeres-anouk-af-column

Daarmee langs Nieuwe Revue, ‘column’ van Brusselmans waar het om gaat is van 20 juni 2017:

https://revu.nl/columns/anouk-is-een-blonde-del-die-weigert-de-pil-te-slikken

De overschatte-personen-fileren-reeks liep al langer:

9 augustus 2017 - In zijn 100ste Revu-column veegt Brusselmans de vloer aan met God

Zoekopdracht bij het blad, Artikelen - TOON ALLES komt maar tot de helft van dat aantal:

https://revu.nl/auteur/7/herman-brusselmans/artikelen?page=3 x 16 = 48

Gooien er met de pet naar. Wie anders dan de Nieuwe Revue zelf zou dat compleet bijhouden:

Journa

Het nieuwe platform indexeert automatisch het werk van zoveel mogelijk auteurs, maar journalisten kunnen gratis een publiek profiel aanmaken om hun werk extra te promoten. Na het aanmaken van een profiel zoekt Journa alle artikelen van de journalist bijeen, maakt er een mooie portfoliowebsite van en houdt deze automatisch up-to-date.

Gewone Nederlanders tegen zichzelf beschermen en Anouk eruit houden? In zijn “stijlexperiment” toelaten:

Artikelen waar ze trots op zijn kunnen ze uitlichten, de moetjes kunnen verborgen worden en er kunnen artikelen met de hand toegevoegd worden.

Zo, 112 stukken. Zijn dat alleen “overschatte personen” die de revue inmiddels gepasseerd zijn? Nee, filteren:

blendle.com/i/nieuwe-revu/

Aanvullen met eerder gevonden zoekresultaten bij Nieuwe Revue zelf:

Adele • Adolf Hitler • Alberto Contador • Alfred Hitchcock • Ali B • André Hazes • Andy Warhol • Angela Merkel • Annie MG Schmidt • Anouk • Arjen Robben • Arnon Grunberg • Ban Ki-moon • Barry Atsma • Bill Clinton • Bob Dylan • Bohemian Rhapsody • Bono & The Edge • Brad Pitt • Carice van Houten • Cees Nooteboom • Charles Aznavour • Charles Darwin • Cristiano Ronaldo • Daan Heerma van Voss • David Bowie • Donald Trump • Douwe Bob • Dr. Dre • E.L. James • Eva Braun • Eva Jinek • Floortje Dessing • Freddie Mercury • Geert Mak • Gers Pardoel • God • Goedele Liekens • Griet Op de Beeck • Harry Mulisch • Herman Brusselmans • Hermann Göring • Jacques Brel • Jandino Asporaat • Janis Joplin • Johan Cruijff • John de Mol • John F. Kennedy • John Malkovich • John McEnroe • Joop den Uyl • Jort Kelder • José Mourinho • Josje Huisman • Jules Deelder • Julia Roberts • Justin Bieber • Karin Bloemen • Kate Middleton • Katy Perry • Keith Richards • Kurt Cobain • Lady Gaga • Lionel Messi • Louis van Gaal • Maarten van Rossem • Mahatma Gandhi • Margaret Thatcher • Maria en Jezus • Mark Zuckerberg • Martin Scorsese • Matthijs van Nieuwkerk • Max Havelaar • Maxim Hartman • Meryl Streep • Mozart • Muhammad Ali • Napoleon • Neil Armstong • Nelson Mandela • Nico Dijkshoorn • Özcan Akyol • Pablo Picasso • Patricia Paay • Patti Smith • Paul de Leeuw • Paul McCartney • Paul Verhoeven • Paulien Cornelisse • Peter Buwalda • Pierre Bokma • Pim Fortuyn • Prem Radhakishun • Quentin Tarantino • Rembrandt van Rijn • Remco Campert • Ronald Reagan • Ruud Gullit • Sander van de Pavert • Serena Williams • Serge Gainsbourg • Simone de Beauvoir • Sonja Barend • Soundos El Ahmadi • Stella Bergsma • Taylor Swift • Theo Maassen • Tim Hofman • Tom Dumoulin • Tommy Wieringa • William Shakespeare • Wim Sonneveld

Is dat Vlaams, give or take, 113 keer. Met hemzelf erbij - De Mooie Jonge Oppergod van de Vlaamse Letteren:

‘Ik ben een overschatte eikel met vies lang haar’

Compleet gestoord ben ik. Dat merk je ook aan m’n boeken, zo je al ooit zin zou hebben om ooit een boek van mij te lezen. Het zijn regelrechte kutboeken, geschreven in een brabbelig Vlaams, vol overbodige personages, geheel zonder plot en zo spannend als de smurrie van een poedel met diarree.

Hoi Weerman,

Ik heb hoop van jou feedback geleerd. :slight_smile: Best wel leuk om uit te zoeken hoe het in elkaar zit. Jij bent m.i. een meester in goed uitzoeken op het internet.

Overheden/Politici kijken naar de techgiganten en zien met lede ogen dat geld wordt weggesluisd en op ander monopolie bord wordt weer om de gunst gevraagd om vooral in Nederland te vestigen door rulingafspraken vooraf te maken. In het filmpje geven ze aan dat de prijzen van internet bedrijven geen markt voor is dus de techgiganten kunnen een prijs voor hun diensten vragen wat ze zelf willen.

Ander punt wat benoemd wordt (in het filmpje) is “arm’s-length principle".

Stel wij hebben een zeer winstgevende platform met filialen in elke grote stad in Nederland. De suiker(riet) die in de koffie gaat moet verplicht gekocht worden bij onze kantoor in Cuba voor 50 euro ex btw. Als je “arm’s-length principle" aanhoudt dan is prijs veel te hoog dan gangbaar is op de markt. Maar als je naar de brillen boeren (opticiens) en de Parfum winkels kijkt verkopen ze m.i. ook product wat denk ik niet veel kost aan ‘maakkosten’.

De prijs is opgebouwd dat het product eigenlijk een beleving is wat men verkoopt. Waarom zou mijn ‘magic suikerriet’ ook geen beleving kunnen zijn? Of is de test dat men blind gaat testen of men verschil in mijn ‘magic suikerriet’ en basic suikerriet of bietsuiker? Doen wij dat ook voor bijvoorbeeld de Douglas parfums?

Van Gilse Kristalsuiker
_0.69 euro _

Van Gilse Kristalsuiker is 100% natuurlijk, gewonnen uit suikerbieten van eigen bodem

Caribbean Gold Ruwe rietsuiker
_• Van Gilse Kristalsuiker zijn speciaal geselecteerde suikerkorrels _

1.25 euro.

_“Caribbean Gold ruwe rietsuiker bezit de authentieke smaak van 100% pure rietsuiker, Met zijn fijne en schitterende kristallen en goudgele kleur geeft deze rietsuiker een uitgesproken karakter aan je taarten, cakes, gebak en ““exotische”” dranken”.

Als bovenstaande teksten mag geloven is deze geen normale suiker, maar zal gebruik zeker in authentieke smaak van de koffie ‘te beleven zijn’.

A simple example of not at arm’s length is the sale of real property from parents to children. The parents might wish to sell the property to their children at a price below market value, but such a transaction might later be classified by a court as a gift rather than a bona fide sale, which could have tax and other legal consequences.

Arm’s-Length Principle
What would a product cost if transacted by unrelated parties?
The “arm’s-length principle” of transfer pricing states that the amount charged by one related party to another for a given product must be the same as if the parties were not related. An arm’s-length price for a transaction is therefore what the price of that transaction would be on the open market. For commodities, determining the arm’s-length price can sometimes be as simple a matter as looking up comparable pricing from non-related party transactions, but when dealing with proprietary goods and services or intangibles, arriving at an arm’s length price can be a much more complicated matter. US transfer pricing law requires that the best method rule be used to determine which transfer pricing methodology is most appropriate for determining the arm’s-length price of a given transaction.

Wat ik ook vreemd vind dat politici vinden dat de techgiganten iets zouden moeten doen wat niet bij hun corebusiness hoort. Opsporen van terroristen is taak van de overheid en politici vinden dat techgiganten daar ook energie in zouden moeten steken. De overheid kan natuurlijk wel miljarden aan de techgiganten gaan geven om het grote overheidprobleem zo door civiele bedrijven proberen op te lossen.

> Britten willen techgiganten exta belasten

De Britse regering wil techgiganten als Google en Facebook extra belastingen opleggen omdat deze bedrijven te weinig doen aan de bestrijding van terrorisme. De Britse minister van Justitie Ben Wallace, zegt in de zondagkrant The Sunday Times dat deze bedrijven graag de data van hun klanten verkopen, maar niets doen om de regering te helpen met anti-terrorisme maatregelen. Terwijl de overheid daar miljarden aan uitgeeft.

Wallace beschuldigt de techbedrijven hun winst boven de veiligheid van het publiek te stellen. ,Als ze zo weinig meehelpen, als nu het geval is, dan sluiten wij extra belastingen niet uit om ze een prikkel te geven om zich wel coöperatief op te stellen of om onze kosten te compenseren’’, aldus Wallace.

In onderstaand programma wordt open data ook benadrukt dat het belangrijk zou zijn. Daarbij wordt ook privacy aangestipt. In mijn beeld blijf je altijd problemen houden als je aan traditioneel internetgigant blijft aanhangen. Beter is om iedereen een applicatie te geven die de functionaliteit van de ‘share’/’vergelijking’ applicatie heeft. Iedereen zijn eigen AirBnB, Uber, Tweakers, makelaarsland, etc.

Buitenhof
De toekomst van de stad. De stad gaat een gouden toekomst tegemoet: er komen steeds meer bewoners, meer bezoekers en meer bedrijvigheid. Technologie rukt op: van Shanghai tot Amsterdam belooft tech het leven in de stad veiliger, slimmer en duurzamer te maken. En dat is ook nodig: in de nabije toekomst woont een groot deel van de wereldbevolking in een metropool. Maar hoe ziet de stad van de toekomst er uit? Is er voor iedereen plek? En hoe houden we de stad leefbaar? Een gesprek over de toekomst van de stad. Met sociaal geograaf Cody Hochstenbach, wethouder Innovatie uit Eindhoven Mary-Ann Schreurs, Vincent Karremans (VVD Rotterdam) en Albert Meijer, hoogleraar Publieke Innovatie.

> Vraag ik me af, zat ik intuïtief goed in te denken dat het niet anders kon of de kluit zou belazerd gaan worden?
> Neem de taakstelling “Q4 2017”, was omvangrijk naar inmiddels gereduceerd naar:
> Start of Ties.DB development.
> Github als graadmeter nemen, sinds de buit binnen is eigenlijk geen activiteit meer …
_> Geen bewijs verder maar een eventuele negatieve uitslag van de zou-je-een-tweedehands-auto-van-hem-kopen test wordt naar mijn idee min of meer bevestigd in deze analyse1 van het gedrag van de chef van het spul:

Wat ik veel zie is dat men vanuit verschillende oogpunten naar dit onderwerp kijkt. Zelfs zo dat programma’s als Kassa en Radar in ene programma roepen dat IT niet veilig is en in andere programma weer aangeven dat realiseerbare oplossingen weer tegen de privacy wet is.

Mensen die ‘de kluit belazeren’ beginnen vaak met een ‘klein project’ en laten dan al ‘een spoor van vernieling’ achter. Indien men deze info ‘onder de pet wil houden’, dan krijg je op den duur dat je voor duizenden euro’s (9 miljoen in dit geval) ‘het schip in gaat’.

Weerman, Vraag geldt natuurlijk ook voor jou! Er is maar 1 Weerman!, Je kan niet elke keer een ander standpunt innemen zoals ze wel bij Kassa en Radar programma doen, want elke week kunnen ze een nieuwe opinie ‘uitventen’. Zij kijken m.i. alleen naar de kijkcijfers of ze een goed programma hebben gemaakt.

Ik ben dus wel sterke voorstander van een “social credit rating”. Afkorting SCR (van PersInfoNet). Dierenbeulen, dieven, hooligans, witte boorden criminelen, krijgen lage score.

De hartelijke groet Jan Marco

Jan Marco, 2018, so far so good …

Dat zoeken we op:

Social Credit System

According to the overall “Planning Outline for the Construction of a Social Credit System (2014–2020)” issued by the State Council, the Social Credit System will focus on four areas: “honesty in government affairs”, “commercial integrity”, “societal integrity”, and “judicial credibility”.

Media coverage has thus far focused mostly on the rating of individual citizens (which falls under “societal integrity”). However, the Chinese government‘s plans go beyond that and also include plans for credit scores for all businesses operating in China.

Kan jij dan niet een goed woordje voor me doen?

Wil via Google Translate naar hun officiële website, creditchina.gov.cn:

The request is interrupted because your access request poses a potential security threat to the site

Voor de rest van de wereld:

BEIJING — A website containing the credit history of some Chinese residents and firms was launched on June 1, the latest push in an ongoing effort to establish a credit rating system in China.

More than 1.13 million pieces of information on factors that affect a business or individual’s credit score, such as tax avoidance and failure to follow court rulings, is now publicly available on creditchina.gov.cn.

Daad bij het woord voegen:

Het onderschrift nu maar zelf in Google’s vertaalpagina plakken:

Development and Reform Commission

Based on the Memorandum of Cooperation on Joint Disciplinary Actions Relating to the Responsibility Body for Serious Illegal Breach of Trust and Overload Transport Vehicles signed jointly by 36 departments including the National Development and Reform Commission, the People’s Bank of China and the Ministry of Transport, Ministry of Transport, December 20 Released the third batch of serious violations of the blackout overburdened dishonest parties. Foster credit service institutions with international influence.

Weet de chauffeur wat ze hier bedoelen? Anders heeft hij misschien het boek wel gelezen of de film gezien?

The Circle - 1179 stemmen - + wil ik zien - v heb ik gezien

De persoonlijke e-mails van de gebruikers, hun sociale media, betalingsverkeer en aankopen zijn met elkaar verbonden door een universeel besturingsprogramma. Het resultaat: iedereen heeft slechts één online identiteit. Een nieuw tijdperk van openheid en gemeenschapszin is aangebroken.

Reputatie, daar gaat de mijne al:

Ook in andere landen worden ze achter hun vodden gezeten, voorheen Arbeidsinspectie:

Overzicht uitgevoerde inspecties

Bedrijfsnaam:     Chin. Ind. Rest. "Pom Lai"
KvK-nummer:       140300410000
Vestigingsnummer: 000005564735
Adres:            Hogeweg 69 A 6367BB VOERENDAAL
Sbi-code:         56101 Restaurants 
Omschrijving:     Tewerkstelling van vreemdelingen
                  Betaling van loon en vakantiebijslag 
Datum:            16-07-2017

Net als wij zelf:

Het is niet mogelijk om zonder lidmaatschap het zwembad te betreden:

't Zwarte Plasje - Evenement - Nieuwjaarsduik 2018

Het is weer bijna zover!

Wegens groot succes houden 't Zwarte Plasje en SVH Waterpolo weer een Nieuwjaarsduik! Wel in een nieuw jasje daarom organiseren wij deze duik en receptie op 6 januari.

Hoi Weerman,

Ik ga volgend weekend verder uit zoeken naar het concept “Social Credit System”.

Afgelopen twee weken naar FileZilla (engine) gekeken en doet nu al iets:

Host key fingerprint (van public key van remote peer) is: ssh-ed25519 256 41:ee:87:e8:7d:02:94:df:5f:2f:5e:06:17:6b:75:7

Ik bied mijn public key aan de remote peer vanuit file: ‘Offered public key from “C:\dev\persinfonet\depot\keymap\private_02.ppk”’

Remote peer geeft aan hij mijn key niet wil: “Server refused our key”. Beetje vreemde reactie, maar ik moest iets aanpassen in interne protocol van de oude FileZilla engine code om het weer werkend te krijgen.

Daarna gaat hij “Opened main channel” en gaat hij “Started a shell/command”. Ik denk dat je ook eigen commando’s in de ssh-server kan gaan inbouwen, die je hier kan aanroepen.

Daarna geeft aan dat hij met remote peer heeft verbonden “Connected to 192.168.1.164”.

De hartelijke groet Jan Marco

P.S. De rest (ophalen van de mappenlijst van de remote server) werkt nog niet.

Soundbite:

Korte, kernachtige, opvallende uitspraak, met name gericht op de media.

Nieuwsuur gisteravond:

Het Ministerie van Defensie wil de ruimte in

Er gebeurt zo ontzettend veel op dit moment in de ruimte. Denk aan alle satellieten die daar hangen.
Die onze telefonie voor een groot deel verzorgen. Die ook het internet voor een groot deel verzorgen.

Afkomstig van de commandant Zeestrijdkrachten:

In het betrekkelijk korte Journaal-item nog twee ander betrokkenen:

Defensie heeft al een zogeheten Space Security Center geopend in Breda:

Het hoofd daarvan, glunderend als een carbidschieter achter zijn melkbus:

En als dadelijk de chaos uitbreekt in de maatschappij zal ook defensie gebeld worden om de chaos weer op te lossen. Dus wij moeten als laatste man blijven staan.

Doen alsof ik het beter weet dan zij drieën? Nee, maar zij weten dus iets dat ik niet weet?

Niet dat het in deze Publieke Omroep-uitzending gebruikte beeldmateriaal eigenlijk meer een advertorial voor Thales was.

Het gaat mij om de bewering dat “alle satellieten die daar in de ruimte hangen” …

Ook het internet voor een groot deel verzorgen.

Beschikt als hoge officier zelf niet over internet? Immers, een aantal pointers die daar te vinden zijn:

Undersea cables span the globe to send more data than satellites

Technology that once captured Jules Verne’s imagination is more relevant than ever.

Now, 146 years after Verne’s book, undersea cables are thriving, according to data published by the US Federal Communications Commission, the technology is the dominant method of international telecommunications, and about 99 per cent of all intercontinental telecoms traffic — data, phone calls, texts, emails — is transmitted via submarine cables.

Half om half dan?

Do internet cable companies use satellites?

Satellite is more often used for TV because broadcasting traffic to hundreds or millions of people is a different economy of scale.

Misschien niet goed overwogen, de keuze voor kabel?

Why don’t we use satellite communication instead

Satellites aren’t used because they can’t carry terabytes of data for less than a billion dollars per communication line.

  1. The bandwidth available using a single fiber optic cable and a laser beam is much much greater than you can get from a single satellite radio channel. This is due to the higher frequency and shorter wavelength of light compared to microwaves. The higher the frequency, the greater the bandwidth.

  2. An undersea cable is a bundle many fiber optic cables. Consider each fiber cable as a channel. You can have more channels, each with a higher capacity, than you can build radio channels into a satellite.

  3. The uplinks and downlinks cost and putting the satellite in space is a huge huge ask and far more risky.

  4. The delay for satellite communications would be around 255ms both uplink and downlink. For continuous traffic this not to a bad price to pay. But for burst traffic (like voice) you pay for the delay at each pause. The Rule of Thumb is 10MS per 1000 miles so Rule of Thumb to Europe on say TAT-8 would be about 75MS vs 510MS for satellite.

  5. Finally, you can fix a broken cable. Once you launch the satellite you don’t get a chance to fix it if it gets broke.

More than 90% of the internet data transmitted over Undersea cables. As of now, Satellite communication mostly used in broadcasting field (Due to advantage of its large coverage ). Using undersea fiber cables we can easily transmit up-to 40 GB bandwidth (Synchronous optical networking - Wikipedia) , but in satellite we can only achieve 40 Mbps bandwidth per channel.

If an ISP cannot get internet access via fiber, or terrestrial microwave link, then they might use satellite. This is most common on islands where fibres don’t pass or in isolated rural communities. But satellite access typically costs much more than fibre and so it is a last resort.

Resumerend, we vertrokken van:

What is something most people don’t know about undersea cables?

Most people probably don’t know that 99 percent of all transoceanic data traffic goes through undersea cables, and that includes Internet usage, phone calls and text messages. This route is also faster than satellite transmissions, by up to eight-fold.

Ter controle schriftelijk overhoren:

What is the medium used to connect the devices and networks that form the Internet?

So, what do you think is the answer to that question? Many of you might think of satellites, right? It seems the only logical option that would allow for quick and efficient transfer of data all over the world.

Dus niet “ook”:

Well, it turns out that only a small percentage of the data transferred over the Internet gets managed via satellite connection. In reality, only a small portion of the whole online traffic goes through satellites – around one percent.

Het internet wordt voor een groot deel verzorgd door:

The rest of the traffic is managed served by fiber cables Even when it comes to serving traffic overseas, there are thousands of kilometers of fiber-optic cables lying on the seafloor and transferring digital data between the continents.

Geld besparen dat vervolgens geïnvesteerd zou kunnen worden in zijn geavanceerde radarsysteem:

The main reason why this is the widely-preferred method is that it is much more efficient and much cheaper. That is not to say it is cheap to set up cables at the bottom of the sea that spread from one continent to another but it is certainly even more expensive to send more and more satellites in orbit.

Toegift voor daarvoor nog schout-bij-nacht maar vanwege zijn nieuwe functie bevorderd tot viceadmiraal:

One other important aspect is the capabilities of the two separate methods. While the capacity of the submarine cables is measured in terabytes per second, satellites can only support data transfer that doesn’t exceed a thousand megabytes/second.

Wel de vreemde figuur dat NL zeestrijdkrachten in de lucht kijken en deze UK luchtmaarschalk onder water:

Undersea cables at risk of Russia attack

The UK and its Nato allies are facing a step change in military aggression from Russia across a number of fronts. But he singled out recent concerns about Russian vessels with the ability to cut and interfere with deep-sea cables, which carry 97 per cent of global communications and $10tn in daily financial transactions

Maar het goede antwoord was dus:

De Cloud ligt onder water.

Simone Weimans: gaan we weer terug naar Eelco …

Hoi Weerman,

Korte, kernachtige, opvallende uitspraak, met name gericht op de media.
Nieuwsuur gisteravond:
Het Ministerie van Defensie wil de ruimte in1
Er gebeurt zo ontzettend veel op dit moment in de ruimte. Denk aan alle satellieten die daar hangen.
Die onze telefonie voor een groot deel verzorgen. Die ook het internet voor een groot deel verzorgen.

Ik verhaal kwam bij mij ook heel ongeloofwaardig over. Defensie die geen geld heeft en bij oefeningen ‘pang’, ‘pang’ moet zeggen omdat ze geen echte oefenen kogels hebben. Geeft hier aan heel grote ambities te hebben.

Daarnaast vond ik vreemd dat men via telefoon zou bellen. Ik kan mij wel herinneren dat je je 20 jaar geleden met Amerika belde en dan een vertraging op de lijn had. Nu hoor je dat niet meer, omdat ze namelijk zoals jij al beweerde de zeekabels zijn gaan gebruiken.

Opzich leuk voorbeeld van een veroordeling door de crowd. Wat je m.i. gemakkelijk in platform zou kunnen formaliseren:

Kan Eurlings lid blijven van het IOC? Kan Camiel Eurlings geloofwaardig zijn functie vervullen als lid van het Internationaal Olympische Comité (IOC)? Nieuwsuur spreekt (oud-)sporters over de kwestie.

Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid
Camiel Eurlings treedt terug als lid van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), zo heeft hij vrijdag bekendgemaakt. De oud-minister lag onder vuur vanwege de mishandeling van zijn ex-vriendin in 2015.

Camiel werd gevraagd om stukjes (van berouw etc) op te voeren, echter zijn optreden is als onvoldoende geclassificeerd door de crowd.

‘Sporters’ die doping gebruiken kunnen m.i. opdezelfde manier worden veroordeeld door de crowd.

Een hele rel/toestand was dat Rapper boef in benevelde toestand een filmpje op snapchat heeft gezet.

Boef hoort erbij
De organisatie van Eurosonic is overigens niet van plan Boef te boycotten, zoals andere zalen wel deden. Festivalcoördinator Peter Sikkema vindt de uitlatingen van Boef niet zo erg dat hij niet meer welkom is: „We willen de actuele stand van zaken van popmuziek tonen. Daar hoort Boef gewoon bij,” zegt hij tegen Omroep Brabant.

In een petitie online wordt opgeroepen de artiest toch van de programmering te halen. „Gezien de recente laatdunkende en kwetsende uitlatingen van rapper Boef in de richting van vrouwen lijkt het ons ongewenst dat deze artiest gaat optreden op een festival waar vrouwen en meisjes gewoon een leuke tijd willen hebben, ook als ze een rokje dragen en een biertje drinken.”

Bierdouche
Dat ziet lang niet iedereen zitten. Er wordt al gesuggereerd - wat heet: er bestaat zelfs al een Facebookpagina van - om de rapper met bier te bekogelen tijdens zijn optreden in Groningen. Anderen roepen op om boe te roepen en uit de zaal te lopen of Noorderslag helemaal te boycotten

Andere mensen hebben weer een andere mening over:

Programmamaker Erik Dijkstra heeft zich woensdagavond ‘de woede van twitterend Nederland’ op de hals gehaald. De Glanerbrugger was te gast in het praatprogramma Jinek, waar hij de in opspraak geraakte rapper Boef complimenteerde: “Je hoeft het privé niet met hem eens te zijn, maar ik vind hem de beste rapper van Nederland.”

Dus de crowd gaat blijkbaar de straf voor rapper boef bepalen en niet de rechter! Waren ook Online petities om hem van de set van Eurosonic te halen.

In de uitzending die jij aanhaalde was ook dit onderwerp:

Werkloze 55-plusser vindt moeilijk werk. Nieuwsuur zocht een aantal oudere werklozen op die eerder in onze uitzendingen voorbij kwamen. Ze verloren door de crisis hun baan. Hoe gaat het nu met ze en hebben ze inmiddels weer werk gevonden?

Ik denk dat it-platform in de toekomst wel deze mensen beter kan ondersteunen. Uitzoeken waar ben je goed in. Betere match met beschikbare banen kunnen maken.

Dit onderwerp vond ik wel heel apart. Op de hackerscongres heb ik wel presentatie gezien, echter de man gaf aan dat nog niet zo triviaal was om daar (Intel ME) misbruik van te maken. Blijkbaar was op dat moment niet alle informatie die op verschillende plekken wel op de wereld bekend was niet met elkaar gedeeld.

Chipfabrikant Intel heeft te maken met een ernstige beveiligingsbug en de oplossing verlaagt de prestaties van processors aanzienlijk. Het gaat om een hardware-bug die beveiligde delen van het systeem toegankelijk maakt voor andere applicaties.

De oplossing pakt de werking van de chips fundamenteel aan. Er wordt momenteel gewerkt aan updates voor de Mac en PC. Linux is al gepatcht en applicaties presteren na de patch 5 tot 30 procent slechter.

Scheiding kernel en applicaties
Om het probleem goed te begrijpen moet je weten hoe een besturings¬systeem werkt. Windows, macOS en Linux bestaan uit twee delen, namelijk de kernel en userland. De kernel is normaal goed beveiligd en kan niet zomaar door gewone applicaties gewijzigd worden. Wanneer een applicatie echter iets nuttigs moet doen, zoals het openen van een netwerkverbinding of het opslaan van een bestand, moet de kernel aangesproken worden. De kernel zorgt immers voor het beheer van de opslag en het netwerk.

Bij het aanspreken van de kernel zet een applicatie de processor tijdelijk in ‘kernelmodus’. De app wordt dan gepauzeerd en de processor voert de verandering door. Om dat proces snel te laten verlopen, heeft iedere applicatie een kopie van de inhoud van kernelgeheugen. Dat is echter alleen zichtbaar als de processor in kernelmodus staat. Als de processor weer in applicatiemodus belandt om verder te gaan met het uitvoeren van de app, is de inhoud van het kernelgeheugen niet zichtbaar. Dit schakelen gebeurt duizenden keren per seconde.

Scheiding gaat fout
Door een fout van Intel blijkt het in de praktijk blijkt het toch mogelijk om delen van het kernelgeheugen dat als kopie bij iedere app zit uit te lezen zonder de kernelmodus in te schakelen. Omdat dat door alle applicaties wordt gedeeld, staat daar gevoelige informatie in.
De oplossing van Intel is om de kopie van het kernelgeheugen niet langer aan applicaties aan te bieden. Dit lost het probleem op, maar maakt de werking van processors veel inefficiënter.

De hartelijke groet Jan Marco

Want wat zou er gebeuren als China of Rusland westerse satellieten aanvalt, de NOS:

Wat valt er voor defensie te verdedigen in de ruimte?

Ons leven is inmiddels helemaal verweven met satellietcommunicatie waardoor we kunnen telefoneren, internetten en geld pinnen. De vele honderden satellieten die dat mogelijk maken moeten verdedigd worden, vindt defensie. En daarom gaan ze de ruimte in.

Welkom terug in 1955, je kunt dan niet meer pinnen zegt het in de video.

In dit kwaliteitsforum ook al eens langsgekomen:

Verder bleek dat de handel in Wallstreet afhankelijk is van het systeem, de beurscomputers zijn gelinkt aan de GPS-atoomklokken. Een van de ‘missies’ van het GPS-systeem is het leveren van ‘tijd’:

The Global Positioning System is the world’s only global utility.

Operated by the dedicated men and women of the 2nd Space Operations Squadron at Schriever Air Force Base, Colo., GPS is also the world’s largest military satellite constellation.

Uses of GPS include precise timing for financial transactions, search and rescue, communications, farming, recreation and both military and commercial aviation.

Het AD over de eerste eigen militaire observatie- en communicatiesatelliet van ons land:

Simpele satelliet, maar vol speciale snufjes

Twee aan elkaar geplakte literpakken melk, lijken het. Of een flinke baksteen, zoals ze zelf vinden bij de luchtmacht. Brik II is dan ook niet voor niets de naam die defensie meegeeft als ze in de zomer van 2019 haar eerste satelliet de ruimte in stuurt. Een knipoog ook naar het allereerste Nederlandse militaire toestel uit 1913, De Brik.

Oliebollentest AD voor kunstmaan:

  1. Bierkratje van nog geen tien kilo

  2. Earth Wallpaper in Full HD for Free

  3. Schoenendoossatelliet

  4. Twee aan elkaar geplakte literpakken melk

  5. Vind Maan in Antiek en Kunst op Marktplaats.nl

Behalve dat de verliefde majoor uit de vorige posting nu opeens een Luchtmacht-jas aanheeft:

Isis, NLR en TU Delft helpen Luchtmacht de ruimte in

Isis levert de basis met zijn Cubesat-platform, alsook de grondstations en de lanceer- en beheerdiensten. De Luchtmacht verzorgt de sensoren voor aan boord, samen met NLR en de TU Delft. Als alles volgens plan verloopt, vertrekt de satelliet in de zomer van 2019 naar de ruimte, om daar minimaal drie jaar te functioneren als proefballon.

Redden zelfs anderhalve liters het niet denk ik dan:

Een aanwijzing gevonden in CubeSat:

The term “CubeSat” was coined to denote nanosatellites that adhere to the standards described in the CubeSat design specification for a type of miniaturized satellite for space research that is made up of multiples of 10×10×10 cm cubic units.

Het getoonde rekje is dan een 6-Unit basis van 30 x 20 x 10 cm? Betaalbaar:

Nu is bovendien hét moment, vinden ze bij defensie. Ruimtevaart was nog nooit zo betaalbaar. Dat heeft alles te maken met de compactheid van de satellieten. Vroeger hadden ze de maat van een kleine vrachtwagen, kostte de ontwikkeling jaren en gingen budgetten door het dak.

Onze slimmerik weer:

Sensoren passen nu in een melkpak en kunnen worden gelanceerd vanaf zo’n 25.000 euro per kilo. Buijs: “Het stelt ons in staat om heel snel te kijken of iets werkt of niet. Faalt de apparatuur dan bouw je makkelijk een nieuw en beter exemplaar en stuur je dat omhoog.”

Nu gaan er alleen nog een postbus, een weerstation en een spectrometer de ruimte in:

Wat het Nederlandse leger uiteindelijk met de nano-satelliet gaat doen en of er meer worden gelanceerd, is nog niet duidelijk. Majoor Buijs: “We kijken ook heel erg naar wat bevriende staten doen. We willen niet iets kopiëren, maar juist proberen een niche op te zoeken, zodat wij onze informatie kunnen uitwisselen voor informatie van anderen.”

Zou zomaar kunnen dat we nog van hem gaan houden:

Hoe Defensie de nieuwe satelliet gaat lanceren, is nog niet bekend. De kans lijkt klein dat dit met een Russische raket zal gebeuren, zowel vanuit militair opzicht als om praktische redenen. ‘Onlangs is de lancering van een Russische raket met kunstmanen weer mislukt. Die laten we dus maar even schieten’, zegt Buijs.

En van zijn dappere doosje:

De satelliet moet minimaal drie jaar lang blijven werken. Elk jaar langer beschouwt Defensie als mooi meegenomen omdat satellieten in de ruimte nogal wat te verduren krijgen met de sterke ioniserende straling van de zon.

Hoi Weerman,

Even wat oude info gezocht over de melkpak satellieten.

Nanosatellieten zijn bezig met een opmars. Een Russische raket lanceerde afgelopen donderdag drie Nederlandse satellieten ter grootte van een melkpak. Ze zijn veelbelovend en multifunctioneel: van het in kaart brengen van scheepsbewegingen tot samen een grote antenne vormen om de periode net na de Big Bang te onderzoeken.

Kleine, goedkope satellieten nieuwe trend in de ruimtevaart

Europa werkt aan de bouw van een kleine raket en een lanceerinstallatie voor nanosatellieten: ruimtesondes ter grootte van een pak melk die in een baan om de aarde worden geschoten. Deze zogenoemde cubesats zijn al voor een paar duizend euro te produceren en kunnen wegens hun lage gewicht tegen veel lagere kosten worden gelanceerd.

Sensoren passen nu in een melkpak en kunnen worden gelanceerd vanaf zo’n 25.000 euro per kilo

Correctie: eerder stond er dat de lanceerprijs onder de 15 duizend euro per kilogram moet komen. Dat moet 50 duizend euro zijn.

De hartelijke groet Jan Marco