Foonsearch

Hadden ze zoiets ook niet bij dat STT? Dacht het gezien te hebben … hier, “STT 74 Bargaining Norms, Arguing Standards”, wat je vroeger had:

Zindelijk denken: foutieve denkwijzen, oneerlijke discussiemethoden - Nelissen, 1983

Maar deze publicatie van de Stichting blijkt over industrie-standaarden te gaan :eyeglasses:

Spotreis - “Niet betalen is geen optie.” Zag ze toen de man van Kassa langs kwam en hun wereldbeeld iets liet kantelen. Jouw platform komt dan met wat, een geldboete in de “Vierde Categorie” voor deze twee?

Wel uitkijken, dat kan twee kanten op. Als die z’n eed van Hippocrates een beetje verdunt en eerst jouw ID gaat invoeren dan zegt hij/zij misschien wel, die Alkema, oh, die heeft niets, echt niet. Of anders gaan ze zoeken naar een nare therapie, hebben ze wel, waar je ziek van wordt?

Hoi Weerman,

Wel uitkijken, dat kan twee kanten op. Als die z’n eed van Hippocrates een beetje verdunt en eerst jouw ID gaat invoeren dan zegt hij/zij misschien wel, die Alkema, oh, die heeft niets, echt niet.

Natuurlijk geldt het ook voor mij. :slight_smile: Als ze mij niet leuk vinden/pruimen kan ik beter iemand zoeken waar ik wel een klik mee heb. Als een arts op gaat schrijven dat ik binnensmonds spreek. Kan ik dat moeilijk ontkennen of ik moet stevig met logopedie aan de gang.

Of anders gaan ze zoeken naar een nare therapie, hebben ze wel, waar je ziek van wordt?

Ik heb altijd een Menzis polis gehad de afgelopen jaren. Laatste dag van het vorig jaar toch het “collectieve FNV aanbod ziektekostenverzekering ” bij Menzis afgesloten. Ben er een halve dag mee bezig geweest. Wat mij opviel is dat ik bij het collectieve aanbod meer moet betalen dan ik individueel had afgesloten de afgelopen jaren. Menzis vindt hun premie zo laag, dat er geen korting meer af kan. Dus je moet iets duurders nemen waarbij je korting zou krijgen (denk ik). Ik heb het afgesloten omdat ik nu een restitutiepolis heb. Wat inhoud dat ik bij elke arts terecht kan. Zo veel mogelijk keuze vrijheid heb ik gekocht door geloof ik 20 euro per maand meer te betalen. Ik zou graag een platform coach programma hebben die mij goede advies geeft. In mijn gedachte was ik bezig met het afsluiten van een “woekerpolis”.

Weerman, Ik betaal de arts. Ik bepaal ook of ik therapie wel of niet zinvol vind. Ik heb wel eens discussie met vervanger van mijn huisarts gehad. Ik ben meer van preventief zaken uitzoeken. Hij vond dat je wel op tijd zou zijn als je klachten krijgt. Zijn redenatie heeft meer met dat als je iedereen preventief onderzoekt het veel geld kost en verhoudingsgewijs niet genoeg zou opleveren. De man van mijn nichtje had jaar lang klachten en huisarts gaf aan dat het tussen zijn oren zou zitten. De ontsteking kreeg huisarts niet uit het bloed naar herhaaldelijke tijdrovende antibiotica kuren. Wat uiteindelijk in doorverwijzing heeft geleid. Waarbij hij uitgezaaide niet meer te genezen kanker had. Hij is inmiddels overleden. Geeft mij aan dat vervanger van huisarts geen goede visie heeft. Beetje doorgaan op “Wishdom of the Crowd” zou je CT scans kunnen maken in de toekomst op de poliafdeling. Je krijgt beelden mee en kan via “Wishdom of the Crowd” proberen te bepalen of je wel of geen kanker hebt of geen goede doorstroming van de aderen hebt.

De hartelijke groet Jan Marco

Met Big Data den esculaap proberen te omzeilen bedoel je?

Wat dat aangaat, stomtoevallig, maar op de plek waar ik in de voor-vorige ronde dat Samen-Slimmer-boekje eigenlijk zomaar van het net plukte waren een aantal promovendi ooit bezig geweest met het voorspellen van griep door klachten te vergaren die continu wereldwijd in ‘social media’ worden geuit:

Voor influenza zou gelden - “Worldwide death toll is 250,000 to 500,000”.

In Nederland wordt kennelijk ook een “Influenzanet”-meting onderhouden:

Wat is griep en hoe herken je het?

Wat iedereen gewoonlijk ‘griep’ noemt, is vaak niet meer dan een zware, maar tamelijk onschuldige verkoudheid. Echte griep, of influenza, is de meest onderschatte ziekte die er is. Hoe herken je influenza? Er bestaat momenteel nog geen test waarmee je thuis of bij de huisarts even snel kunt bepalen of je een influenza-infectie hebt of een andere ziekte. Uiteraard kan iedereen wel de symptomen herkennen.

Uniek

In griepseizoen 2003-2004 voerde de Grote Griepmeting als eerste ter wereld via internet onderzoek uit naar de verspreiding van griep en verkoudheid.

www.degrotegriepmeting.nl

Als jij het eigen risico voor je zorgkosten wilt beperken kan je ook je eigen vaardigheden gaan inzetten:

Een al wat ouder boek maar ik had het een paar weken terug weer eens erbij gepakt omdat ik aan het uitzoeken was hoe je nou eigenlijk een ‘dendrogram’ kan plotten.

Nog specifieker anders voor het schrapen van OSN’s, Online Social Networks:

O'Reilly  - Mining the Social Web, Second Edition - Matthew A. Russell - 2014

Hoi Weerman,

Wat dat aangaat, stomtoevallig, maar op de plek waar ik in de voor-vorige ronde dat Samen-Slimmer-boekje eigenlijk zomaar van het net plukte.

Er bedankt voor “Samen-Slimmer-boekje”. Ik heb 20 bladzij aan quotes uit boekje gehaald en in word document gezet. Ik ga de quotes nu groeperen en aanvullen met quotes over het “Internet of Me” concept. Iets nieuws maken is m.i. meer het orchestreren van bestaande concepten.

Ik ben op zoek gegaan naar een Database Moduleer programma. Ik heb pgModeler gevonden. Het werkt wel met PostgresSQL. In Ultimate++ zit code in om QUI te definiëren. Lijkt mij super om dat te gaan combineren met een Database Moduleer programma. Ik denk dat het handig is als je veel (data) bronnen wilt gaan koppelen. Lijkt mij ook mooi om de Berkely database onder het bitcoins programma te vervangen door PostgressSQL.

pgModeler - PostgreSQL Database Modeler - is an open source data modeling tool designed for PostgreSQL. No more DDL commands written by hand let pgModeler do the job for you! This software reunites the concepts of entity-relationship diagrams and the features that PostgreSQL implements as extensions of SQL standards.

Collega van mij (database specialist) is erg enthousiast over Postgress. Zou volwaardig database systeem zijn, welke ook met bigdata om kan gaan zonder plugin’s zoals bij MySQL. Hij had zelf nog nooit Database Moduleer programma nodig gehad.

Een al wat ouder boek maar ik had het een paar weken terug weer eens erbij gepakt omdat ik aan het uitzoeken was hoe je nou eigenlijk een ‘dendrogram’ kan plotten.

Ik wist niet wat ‘dendrogram’ was. Ik heb even zitten zoeken naar C code op zoekterm “dendrogram”. Ik kwam op Alglib:

ALGLIB is a cross-platform numerical analysis and data processing library. It supports several programming languages (C++, C#, Pascal, VBA) and several operating systems (Windows, Linux, Solaris). ALGLIB features include:

Het gaat mij niet zo om de code. Meer om de vorm. Ik zou liever hebben dat je deze code automatisch kan downloaden en compileren in het platform. De Npackd oplossing. Maar ik zie ook Scilab ook zo’n mechanism heeft ingebouwd.

scilab is free and open source software for numerical computation providing a powerful computing environment for engineering and scientific applications.

Scilab lijkt beetje op R.

Beetje doorgaan op “Wishdom of the Crowd” zou je CT scans kunnen maken in de toekomst op de poliafdeling.

CT scans worden m.i. (momenteel) duur in de markt gezet. Veel kosten toegerekend op het product. Indien je net als bij auto’s keuringstation afsplitst van de algemene garage. Dan kan je veel scans gaan maken (economic of scale) in mijn beeld 24 uur per dag uitvoeren. Wat kostprijs per scan zal reduceren tot misschien wel 100 euro. Iedereen kan dan wel bepalen of hij preventief wil weten hoe zijn lichaam functioneert. De interpretatie kan je aan de crowd overlaten. Iedereen heeft er belang bij. Zijn altijd wel mensen die je willen helpen bij interpreteren en andere kunnen het beoordelen weer in een opensource programma verwerken.:grin: Je kan ook hele (moralistisch) discussie gaan voeren over privacy. Als je niet mee wil doen vind ik prima, maar als men in de rats komt moet men ook niet (bij mij) gaan zeuren…

De hartelijke groet Jan Marco

Hoi Weerman,

Jouw platform komt dan met wat, een geldboete1 in de “Vierde Categorie” voor deze twee?

Ik zie het platform meer als iets wat tussen bestaande platformen werkt, maar ook zelfstandig zou kunnen werken. Huidige platformen zijn erg positief over anderen. Je liket wat je leuk vindt. In mijn beeld mag je ook aangeven dat je iemand niet zo leuk vindt.

Facebook heeft Instagram en Whatapp overgenomen. Twitter draait niet goed, voor je weet kopen zij Twitter ook nog. Facebook platform is (dan) overheersend.

De Utrechtse startup Watermelon is failliet, nadat het bedrijf eerder dit jaar door berichtendienst Whatsapp werd gesommeerd de dienst te staken. Watermelon leverde Whatsapp-diensten waarmee bedrijven de communicatie met hun klanten kunnen regelen. Dit stuitte echter op verzet van Whatsapp-moederbedrijf Facebook, dat dreigde met een rechtszaak omdat Watermelon volgens Facebook ongevraagd berichten naar klanten zou sturen.

In mijn beeld komt er een (virtuele) laag boven Facebook. Iedere gebruiker kan zijn Facebook vrienden er in kopiëren, maar ook met druk op de knop alle vrienden van je vrienden vanuit Facebook in zetten. Watermelon zou op deze virtuele laag wel naar andere bedrijven koud kunnen sturen, zonder dat Facebook er achter komt. N.B. De ontvanger op virtuele laag kan natuurlijk wel zorgen dat hij niets met de koude communicatie gaat doen.

Het opslaan van documenten in de cloud kan ook riskant zijn. Google platform is niet betrouwbaar. Vraagt dat Dennis Cooper maar. :grin:

Het TOR-platform is m.i. “the way to go” in combinatie met lokale documenten. Ik heb 1 connectie gehad, weet nog niet precies wat onder de moter kap is gebeurd:

De hartelijke groet Jan Marco

Hoi Jan Marco,

Ja je staat vreemd te kijken als ze dat tegen je zeggen. Van Dale heeft het al niet zie ik, die stopt bij “dendrografie”, “boombeschrijving”. Zit er niet eens zo ver naast, Wikipedia:

Dendrogram

Een dendrogram is een boomstructuur-diagram. Dendrogrammen worden vaak gebruikt in biologische en biochemische studies om weer te geven hoe genen zich clusteren. Deze clusters worden geproduceerd door een clusteralgoritme (clusteranalyse). In een dendrogram wordt weergegeven hoe en waar de clusters zich ten opzichte van elkaar bevinden ofwel zijn geplaatst. Het dendrogram geeft bijvoorbeeld een beeld van de verwantschappen tussen soorten.

Zoeken op het net geeft vaak dendogram maar veel vaker dendrogram, even afgezien van Google die het nog beter denkt te weten:

Did you mean: cladogram

JM, verfrissende kijk op het geheel. Vergelijken met de opkomst van goedkope vluchten waarvoor je midden in de nacht op een vreemd vliegveld in een buurland klaar moest staan?

Proberen mijn interpretatie in een ‘dendrogram’ te vangen:

De hartelijke groet, je Weerman

Hoi Weerman,

Ja je staat vreemd te kijken als ze dat tegen je zeggen. Van Dale heeft het al niet zie ik, die stopt bij “dendrografie”, “boombeschrijving”. Zit er niet eens zo ver naast, Wikipedia:

Lijkt mij beetje op Mindmap.

JM, verfrissende kijk op het geheel. Vergelijken met de opkomst van goedkope vluchten waarvoor je midden in de nacht op een vreemd vliegveld in een buurland klaar moest staan?

In mijn beeld heb je andere coördinatie middel dan de bestaande patronen. Ik zie veel meer voor mij soort crowdfunding platform voor mij. Ik heb wel 1000 euro investering over voor de CT-scanfaciliteit. Indien veel mensen dat ook willen gaat het gebeuren.:grin: Echte voorbeeld uit de beoogde participatiemaatschappij.

Wat ik wel apart fenomeen vind is dat grote bedrijven als Microsoft, Intel en Yahoo moeite hebben met hun “core business” en/of visie. Zij ontslaan veel personeel.

Wij zijn met zijn tweeën goed bezig. Mogelijk dat anderen ons wel zien als “roepende in de woestijn”. Het is de kunst om onze visie om te zetten in momentum.

Amazon is goed bezig. De andere grote ICT-bedrijven als Google en Apple “stallen” hun applicaties ook bij Amazon.

Het aantal werknemers van de verschilende ICT-bedrijven:

Misschien wat we iets (van de software stack) van Amazon kunnen leren?

De hartelijke groet Jan Marco

Jan Marco! Moordend tempo! Loop nu eentje achter :eyeglasses:

Filmpje …

In Rust we trust, MaidSafe’s SAFE Network:

Not a Cloud - Just other people’s computers - And very Safe

Hoi Weerman,

Jan Marco! Moordend tempo! Loop nu eentje achter :eyeglasses:

Bedankt voor de tip. Ik was Maidsafe al weer ‘vergeten’. Heb safe_launcher-v0.6.0-win-x64 op mijn ppc geunzipt. Wel apart dat er geen installer in zit. Daarna de (enige) applicatie “SAFE Launcher.exe” in uitgepakte bestanden opgestart. Op zich wel goede actie om Maidsafe code proberen te compileren en kijken hoe het werkt en wat we er uit kunnen gebruiken.

Ik moest wachtwoord intoetsen en twee keer tab geven kom je in “Confirm Password”. Hierna op “CREATE ACCOUNT” geklikt, echter heb niet gevoel dat ik dan verder kom. Hopelijk heb jij een tip? :slight_smile:
Of ik zal instructie Youtube filmpjes moeten gaan bestuderen om iets van MaidSafe “aan de praat te krijgen”.

De hartelijke groet Jan Marco

P.S. De Visual Studio Community 2015 moet je na maand ook inloggen met een Microsoft account. Microsoft kan nu makkelijk zien hoe je het gebruikt. Mogelijk dat je in toekomst per maand mag gaan betalen. Wat mij sterkt om Ultimate++ in de toekomst te gaan verbeteren zodat ik Ultimate++ meer ga gebruiken.

Ik zie het.

De versies volgen elkaar snel op, die uit de documentatie is al twee of drie keer ingehaald, in het SAVE Network Forum staat steeds onder een aankondiging de link naar de de versie die iedereen moet gebruiken als-ie mee wil doen, in dit geval versie 0.71:

https://github.com/maidsafe/safe_launcher/releases/tag/0.7.1

Twee keer TAB moeten doen is hersteld maar er wordt nu geëxperimenteerd met de hele logica van het inloggen, in mijn plaatje zie je invoervelden voor een ‘secret’ en een ‘password’ opduiken.

Dat wat betreft de ‘client’. Het was al beschikbaar maar op dit moment wordt er weer gesleuteld aan het ding - door hen ‘vault’ genaamd - waarmee eenieder actief aan het netwerk kan bijdragen, dus door een moot van je harde schijf ter beschikking te stellen.

In de toekomst zal dat gebruik door en voor iedereen gesmeerd worden door heen en weer te gaan schuiven met stuivers die ‘safecoins’ gaan heten.

Omdat iedereen volledig anoniem maar tot op zekere hoogte wel van elkaar afhankelijk is werkt het in deze fase alleen maar als iedereen dezelfde versie gebruikt want ze zijn voortdurend aan het uitproberen, programmeerde eigenschappen worden na het testen weer opgeschroefd.

Bijvoorbeeld hoe maak je de afhankelijkheid van de anderen bij ‘churning’ zo laag mogelijk, dus als jij als deelnemer je PC af en toe uitzet:

Churn rate (sometimes called attrition rate), in its broadest sense, is a measure of the number of individuals or items moving out of a collective group over a specific period of time. It is one of two primary factors that determine the steady-state level of customers a business will support.

Op het moment draait het net dus weer op een plukje schijn-schijven die Maidsafe zelf aanzet maar als de ‘vaults’ volgende week ook weer door vrijwilligers gedraaid kunnen worden moet je dat ook maar eens proberen.

Het is magisch om te zien hoe die met elkaar communiceren en hun taken en de beveiliging daarvan onderling delen - en jij met je handen op je rug, je hoeft niets te doen:

Once I log into the SAFE Network, I’m in a self encrypted decentralized colony of vaults

Je andere vraag, voor mijn MSDN-versie van VS moet ik me ook regelmatig melden, ergerlijk als wat.

Had jij ook al gezien natuurlijk, zoeken met "using visual studio not required to sign in microsoft" levert niets anders op dan:

Why should I sign in to Visual Studio?

You gain the following benefits by signing in to Visual Studio:

  • Grants access to a broad range of benefits from the Visual Studio Dev Essentials program, including free software, training, support, and more. See Visual Studio Dev Essentials for more information.
  • Synchronizes your Visual Studio settings – Settings that you customize, such as key bindings, window layout and color theme, apply immediately when you sign in to Visual Studio on any device. See Synchronized Settings in Visual Studio.
  • Unlocks the Visual Studio Community Edition instead of being limited to the trial period of 30 days.
  • Unlocks Visual Studio if you use an account that’s associated with an MSDN or VSO subscription. See How to Unlock Visual Studio.

Hoi Weerman,

MaidSAFE Versie v0.7.1 werkt bij mij:

Hierna zie ik een compatible app moet gaan runnen. :slight_smile:

Moet ik code downloaden o.i.d. Mij is niet duidelijk hoe dat moet (in het SAFE) netwerk. Ik mis een NPackd achtige applicatie.

De hartelijke groet Jan Marco

P.S. Heb wat Youtube filmpjes bekeken. Wel onder de indruk. Ik denk dat we wel veel van hun kunnen leren.




Nou ja, moeten, je kan de “SAFE Demo Application” van Maidsafe zelf uitproberen:

https://github.com/maidsafe/safe_examples/releases/tag/0.5.1

Die maakt wegsturen en terug opvragen van bestanden mogelijk en je kan er een paar webpagina’s neerzetten die via een proxy door iedereen die z’n ‘launcher’ gestart heeft - inloggen hoeft dan niet - bezocht kunnen worden.

Dit is nog steeds de oude pagina van mij, eh, sober van karakter als die is:

http://once.more.safenet

Video lukt ook, met soms een hikje:

http://bam.savage.safenet

Wat ik zei, gewoon doorklikken lukt alleen met een voor het SAFE netwerk ingestelde proxy.

Uiteindelijk hopen alle betrokkenen dat het hele ding van de grond komt en begint aan te zwellen en dat het dan kip <=> ei, aantrekkelijk wordt om toepassingen te ontwikkelen speciaal voor SAFE.

Waarbij geldt dat alles nog moet, te beginnen met indexeren van het nieuwe netwerk, als Google enzo dat al niet gaan doen, ook via een proxy, allerlei soorten van berichtendiensten, iets waarmee men die munt kan gaan hanteren.

Kortom veel van wat daar ‘Clearnet’ wordt genoemd, het reguliere Internet dus, kan je opnieuw gaan opzetten, toegespitst op de nieuwe eigenschappen van dit netwerk en vooral onder gebruikmaken van het nieuwe verdienmodel dat met dat “stuivertje wisselen” mogelijk moet gaan worden.

Voor jou is van belang dat ze er een API voor ontworpen hebben via dewelke jij je hartstochten zou kunnen gaan botvieren. De ‘launcher’ die jij nu hebt is zelf bijvoorbeeld al geheel opgetrokken uit javascript en praat ook tegen de RUST-dll die als een spil in geheel functioneert.

Dat met javascript en Node.js en alles is al een eindje buiten mijn eigen comfortzone maar je kan als ik het goed begrijp naar van alles grijpen om tegen het netwerk te programmeren. Om de belangrijkste vooman daar te citeren:

  • Addition of RESTful API for client applications to mimic the likes of Amazon S3 Google etc. to allow easy swap of apps from those to SAFE
  • Addition of App Launcher to provide a very high level interface in many languages
  • Port to Android / python / node.js / c#

Hoi Weerman,

Uiteindelijk hopen alle betrokkenen dat het hele ding van de grond komt en begint aan te zwellen en dat het dan kip <=> ei, aantrekkelijk wordt om toepassingen te ontwikkelen speciaal voor SAFE.

In mijn beeld is het heel eenvoudig vanuit business gezien. Gewoon Uber, AirBnb, Thuisbezorgd en Marktplaats/Darknet er in bouwen. De kosten die intermedairs nu rekenen zal je kunnen omzeilen door SAFE protocol te gebruiken.

In voorbeeld programma kan je files sharen. In mijn beeld zou hotel zijn kamers er in moeten
kunnen zetten of bij restaurant zijn producten die hij bij zijn klanten kan thuisbezorgen. Klanten zouden in de client de producten moeten kunnen zoeken.

Dat met javascript en Node.js en alles is al een eindje buiten mijn eigen comfortzone maar je kan als ik het goed begrijp naar van alles grijpen om tegen het netwerk te programmeren.

Javascript is ook niet in mijn confortzone. Omdat ik momenteel met Splunk werk. Ligt het dicht tegen XML/Javascript aan denk ik.

De hartelijke groet Jan Marco

Hoi Weerman, Bedankt voor de MaidSAFE tip.

Ik ga proberen om MaidSAFE te compileren. Visual Studio werkt geloof ik ook met Rest, maar ga uitzoeken hoe ik Rest kan compileren. Mijn beoogde platform compile GUI-tool is Ultimate++. “SAFE Demo Application” lijkt mij leuk om eerst proberen te compileren op MaidSAFE platform.

Ik weet niet of mogelijk is, maar ik denk aan dat je source naar mijn farm kan sturen via MaidSAFE protocol. Op mijn farm de source compileren en excutable signen. Resultaat met (error) report weer terugsturen naar de cliënt.

De hartelijke groet Jan Marco

Of doorpakken en het meteen maar compileren voor spotgoedkope liliput-computertjes?

Iemand rapporteert in het SAFE-forum namens de SAFE-developers over de voortgang in het project:

We’ve also been working to get sodiumoxide’s build script to actually build the native libsodium C library rather than depending on it being installed separately. This will make it simpler to compile our code and particularly to cross-compile (e.g. targeting ARM).

De daad bij het woord voegen:

I have received a couple of those C.H.I.P. 9 dollar computers yesterday and today it took 5 minutes to download the ARMV7 vault binaries and get a vault running on one of them.

Power requirements is less than 5 watts (could make it half if I went completely headerless and removed the USB keyboard/mouse

Overhead van een OS ook wegstrepen:

I honestly think reduxOS is the best option. They use “everything is a url.” This fits perfectly with the safe. It is memory safe because it was build in rust.

The devs manage to install it on old laptops, arm, and tablets.

Listed on microkernels.info along with a bunch of others…

Daarop doorgaan en op die genoemde 9-dollar-bordjes:

Yes this is what really interests me. Iot type device size. You should check out unikernels and rust. I Think there is an opportunity for a safe_vault unikernel running on bare metal ARM which would be incredibly secure and even more resource friendly.

https://queue.acm.org/detail.cfm?id=2566628
https://gandro.github.io/2015/09/27/rust-on-rumprun/
https://polyfractal.com/post/adding-a-disk-to-a-rust-rumprun-unikernel/

They can pretty easily run on xen, such as https://mirage.io/blog/introducing-xen-minios-arm but bare metal is a more interesting use case here I think.

Hoi Weerman,

Bedankt voor je terugkoppeling. Ik heb gevoel dat we steeds verder “op de berg” komen.:wink:

Probeer eerst even analogie te beschrijven hoe ik ons (‘twee personen’) i.r.t. 225.000 werknemers van Amazon zie.

Stel dat je de werkwijze van Amazon zou kunnen vergelijken met het handmatig zichten van graan wat de landbouwers vroeger deden. Proces was (denk ik) het handmatig zichten van graan (bijvoorbeeld gerst) met een zicht (soort zeis). N.B. Lijkt mij zwaar werk. Hierna werd het product op een hok gezet om te drogen. Waarna ze het product na enkele dagen naar de schuur transporteert met paard en wagen om het product in de schuur op te slaan. Hierna ga je met een kleppel het graan er uit dorsen. Lijkt mij dat je daarna graan moet scheiden/zeven van het stroo.

Ook belangrijk aspect is dat je op juiste moment (“time to market in IT termen”) het graan gaat zichten. Je kan uitrekenen hoeveel geld je kwijt bent als je alles met menskracht gaat uitvoeren. Beschikbaarheid van personeel is wel belangrijk issue als je op deze wijze werkt.

Indien wij tegen Amazon (met zijn “tweeën”) willen concurreren dan zal je op andere manier moeten doen. Als wij de maaidorser (engels combine) zouden uitvinden dan kan je goedkoper en sneller het graan gaan oogsten/dorsen.

De maaidorser bestaat uit verschillende onderdelen en bestaat uit een procesgang van het product. Het begint bij het maaien tot dorsen tot aan het verhakselen van het stroo:

Om maaidorser in bovenstaande voorbeeld is m.i. in de IT een tool die “source code” analyseert, verbetert, integreert. Om de maaidorser in IT te bouwen heb je onderdelen nodig, dit zijn open source projecten en kosten ons geen geld. Wel zal je de onderdelen moeten samenvoegen tot een maaidorser en dat kost natuurlijk wel veel tijd. (Tijd kan je natuurlijk wel in geld uitdrukken).

Of doorpakken en het meteen maar compileren voor spotgoedkope liliput-computertjes?

Een collega van mij is/was ook erg gepassioneerd over ‘kastjes’. Zijn mening was dat je beter kastjes kan verkopen dan software, want kastjes zijn niet zo makkelijk na te maken. Ik hou wel van acties, dus heb toen wat kastjes besteld, echter het kost veel tijd om goed werkend te krijgen. Ik vind wel heel erg leuk en denk dat de markt ervoor wel zal gaan aanbreken, dus best goed om de markt m.b.t. de liliput-computertjes in de gaten te houden.

Wat mij opviel is dat er een ‘nieuwe’ browser (‘Brave’) zou zijn met een systeem van microbetalingen. Gebruikers zouden dan tegen betaling websites van uitgevers kunnen bezoeken.

Mijn oog viel op micobetaling of in engels micro-payment. Zelfs KPN is er mee bezig.

Ik zag op internet ook een micropayment system van Afrika. Op zich geen probleem mee om iets van Africa te gebruiken als het maar nuttig voor ons is.

Kobocoin [KOBO] - A micropayment system and digitial currency similar to Bitcoin. Kobocoin is optimised for mobile phone usage, and has an African heritage.

Ik denk ook aan een BitcoinTrader systeem. Screenshot ziet er mooi uit:

We zouden de behandelkosten van ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum er in kunnen stoppen. Zie ook de prijslijst van CZ. Gewoon de informatie in Mysql op gaan slaan. Wat is nu het verschil in database structuur tussen de producten van thuisbezorgd en ziekenhuis of zelfstandig behandelcentrum?

Ik heb niet inhoudelijk naar de code van CCruncher gekeken. Ik denk dat zulke code gewoon in het platform gehangen zou kunnen worden.

CCruncher is a project for quantifying portfolio credit risk using the copula approach. It is a framework consisting of two elements: a technical document that explains the theory, and a software program that implements it. CCruncher evaluates the portfolio credit risk by sampling the portfolio loss distribution and computing the Expected Loss (EL), Value at Risk (VaR) and Expected Shortfall (ES) statistics. The portfolio losses are obtained simulating the default times of obligors and simulating the EADs and LGDs of their assets.

Wat uit zo’n programma zou kunnen komen is dat signaal krijgt als je een verkeerde rechtbijstandverzekering hebt afgesloten. Heb wel gehoord dat in sommige polissen kleine letters staan dat je beperkt bedrag mag uitgeven/procederen, dus als je het nodig hebt, in feitelijk geen bescherming hebt. Bij verzekeringen is belangrijk wat ze doen als je probleem hebt, dus niet alleen naar de premie per maand kijken die je betalen moet.

De hartelijke groet Jan Marco

Ja-tuurlijk. Maar zo dat ik ook weer helemaal op de hoogte ben, welk onderdeel van Amazon gaat er eigenlijk door ons aangepakt worden?

Retail of ligt dit meer in de lijn?

Amazon Web Services (AWS)

Amazon Web Services (AWS), is a subsidiary of Amazon.com, which offers a suite of cloud computing services that make up an on-demand computing platform. These services operate from 13 geographical regions across the world. The most central and best-known of these services arguably include Amazon Elastic Compute Cloud, also known as “EC2”, and Amazon Simple Storage Service, also known as “S3”.

AWS now has more than 70 services that span a wide range including compute, storage, networking, database, analytics, application services, deployment, management, mobile, developer tools and tools for the Internet of things. Amazon markets AWS as a service to provide large computing capacity quicker and cheaper than a client company building an actual physical server farm.

Deze analyse zal je dan wel aanspreken?

Magic Quadrant for Cloud Infrastructure as a Service, Worldwide

Summary

The market for cloud IaaS has consolidated significantly around two leading service providers. The future of other service providers is increasingly uncertain and customers must carefully manage provider-related risks.


      


Gartner - 03 August 2016

JM, zeg het maar, ruimte voor nog een aanbieder toch?

Prik het papier op het stuk zachtboard of kurk. Blinddoek de kandidaat die als eerste deze nieuwkomer op de juiste plek zal proberen te positioneren. Iedereen komt aan de beurt. Degene die het dichtst in de buurt zat heeft natuurlijk gewonnen. Ezeltje prik!

Verdomd, die vraag lag er nog, wat voor liliput-computertje zat er nou eigenlijk in dat nieuwe draadloze knopdoosje van Amazon? Waarvan het de bedoeling is dat men rechtstreeks een vooringesteld beperkt aantal producten kan bestellen:

      

Dit “kastje” bleek misschien wel niet zo snel na te maken - ook niet de moeite voor de 99 cent die een VIP-klant van Amazon ervoor betaalde - maar het wordt inmiddels door Jan en alleman opengebroken en voor heel andere toepassingen dan bij Amazon bestellen ingezet …

Dial M For Murder, voor ze via een zijdeur doorlopen naar de inpandige garage alvast op zo’n omgebouwde knop drukken:

26 Amazon Dash Button Hacks You Probably Didn’t Know About

  1. Control your Tesla’s Air Conditioning
    As if we needed another reason to covet the Tesla Model S. Even if you don’t own a Tesla this is pretty darn cool.

Hoi Weerman,

Wat mij opvalt in het Gartners’s model “Completeness of Vision” vs “Ability to Execute” is dat Microsoft blijkbaar wel veel visie heeft.:grinning: N.B. 20 procent van de desktops heeft Windows10.

Prik het papier op het stuk zachtboard of kurk. Blinddoek de kandidaat die als eerste deze nieuwkomer op de juiste plek zal proberen te positioneren. Iedereen komt aan de beurt. Degene die het dichtst in de buurt zat heeft natuurlijk gewonnen. Ezeltje prik!

Ik denk dat de bestaande bedrijven ons niet zullen kennen, dus ons niet kunnen positioneren. De twee assen zijn op zich wel interessant. Hebben wij tweeën visie. Is het een complete visie of heeft het alleen betrekking op nice market. Was is onze “Ability to Execute”. Je zien 2 personen, niet zo veel denk ik, maar als je the (whishdom of) kan inzetten hebben wij ineens wel veel Execution power.

JM, zeg het maar, ruimte voor nog een aanbieder toch?

Misschien eyeopener voor jou. Er zijn recente startup bedrijven heel succesvol geweest, die m.i. maar een heel beperkte visie hebben. Bynder doet uitwisseling van logos voor marketeers.

Bynder maakt cloudsoftware voor de marketingafdeling van bedrijven. Met de dienst van Bynder, waarvoor een abonnement vereist is, kunnen zij gemakkelijk afbeeldingen als logo’s uitwisselen en beheren.

Bynder draait geen verlies door m.i. hun businessmodel van een abonnement.:slight_smile:

Met de software van Silk kunnen datasets worden omgezet tot visualisaties en interactieve verhalen. Palantir specialiseert zich in het verwerken van enorme hoeveelheden data, en levert zijn software onder meer aan inlichtingendiensten en banken.

Wat mij van Silk aanspreekt is dat het “datasets worden omgezet tot visualisaties”. Lijkt mij dicht tegen pgmoduler.

BitTorrent stelt geld beschikbaar voor artistieke projecten
Technologiebedrijf BitTorrent stelt 25 beurzen van 100.000 dollar beschikbaar voor artiesten die iets willen maken en dat over de hele wereld willen verspreiden.

“We zijn op zoek naar artiesten, muzikanten, ontwerpers en andere creatieve makers die aan compromisloze projecten werken”. “De projecten moeten een divers en origineel perspectief bieden en ze moeten op wereldwijde distributie mikken.”

Is het een genereuze zet van BitTorrent of is het een goede actie om goedkoop visie naar binnen te halen bij BitTorrent. Het moet bijvoorbeeld mikken op “wereldwijde distributie”.

Stichtingen met algemeen belang is m.i. wel een goede ‘nice market’ om je platform in te ontwikkelen. Gaat veel geld in om en is wel vraag naar IT oplossingen om beter het geld te controleren of het wel goed wordt uitgegeven. Anders geformuleerd: Een IT (‘blockchain’) oplossing zou mij overhalen om geld te gaan geven. Postcode loterij zal ik nooit iets aan geven, want ik zie veel reclame en dure artiesten die m.i. lekker uit de ruif eten van de inleggelden. Hun luxe leven in het gooi wordt zo gefinancierd en ik doe daar liever niet aan mee.

Om niet onder te doen in relatie tot het genereuze zet van BitTorrent, echter wel ingekaderd in onze beperkte middelen. Heb ik een moodboard gemaakt hoe wij mijn plaatselijke kinderboerderij zouden kunnen sponsoren.

Om de Kinderboerderij te financieren heb ik de volgende ontwerpkeuzes in gedachte:

1’ In de winkel of Webshop ga je product passen en het product koop je op internet waar het goedkoopst is! Dit kan ook in de winkel zijn, maar is niet altijd zo. Het platform probeert het rechtstreeks bij de leverancier in te kopen. Geen commisies voor AirBnb en Booking.com en Thuisbezorgd meer.:grinning:

2´Het geld wat je bespaard door het ergens anders dan in de winkel te kopen geef je aan het platform om het aan de kinderboerderij te geven. :heart:

3` Het platform heeft m.i. meerdere blockchains. Het is niet 1 grootboek waar alle transacties in zitten. Als ik nameljik een giftcard aan iemand geef of als ik iemand geld geef in een crowdfunding actie of een aandeel koop in iemands bedrijf, gaat geld uit mijn portemonnee en wordt voor mij omgezet in een afspraak. Persoon of bedrijf die de giftcard, crowdfundinggeld of geld voor een aandeel ontvangt, zit m.i. in een andere blockchain. Eigenlijk kan je de andere blockchain als een andere bestuursorgaan zien. Het geld is buiten je directe invloedssfeer gekomen.

4’ Indien een gebruiker via het platform naar externe sites (AirBnB, Thuisbezorgd, Kvk) gaat dan wordt een model van de externe site automatisch opgebouwd (in de browser) met de opgehaalde specifieke data. Het model kan met andere gebruikers van platform worden gedeeld en een meest gekozen model kan gekozen worden van een externe site. Het model noem ik Virtual App (VAPP). Het is simpel model van een site. Bij mysql.com kan je denken aan het halen van executables, code. Het compileren van code op b.v. Windows, maar ook het valideren of de code werkt op een bepaalde platform bij weer een andere externe site. N.B. De opgehaalde data kan met andere gebruikers worden gedeeld. Op deze wijze kan een database worden opgebouwd. Het is niet mijn bedoeling om een externe site in zijn geheel probeert te kopiëren. Meer in de tijd gaan opbouwen van een database met behulp van de Crowd.

In mijn onderstaande moodboard bepalen de vrienden van de kinderboerderij persoonlijk of het geld uitgegeven mag worden aan bijvoorbeeld eten voor de dieren op de Kinderboerderij. Je kan er voor kiezen dat Kinderboerderij alleen bij diervoer leverancier bepaalde producten mag ophalen. Het platform op basis van Whishdom of the Crowd bepaalt of de transactie uitgevoerd wordt. Ze zijn de blockchain farm die handmatig de puzzeltjes oplost. Niet een moeilijke berekening, maar of een door de bestuurder voorgestelde transactie past binnen het kader van de Kinderboerderij.

In mijn beeld heb je wel bestuurders, raad van commissarissen, werknemers-vrijwilligers en publiek die in specifieke gevallen bepalen of het geld een andere bestemming kan krijgen in de blockchain. Maar het aangaan van verplichtinge zoals het afsluiten van lening kan zo goedgekeurd worden. N.B. Als een bestuurder van kinderboerderij een Maserati wil kopen gaat de crowd dit niet toestaan. Dit is wel een keer bij een woningbouwvereniging gedaan de zogenoemde Maserati man. In mijn beeld van het platform gaat uiteindelijk de Maserati man 30% meer voor zijn boodschappen bij AH betalen. Prijzen gelden individueel en zijn afhankelijk van je sociale status. Op zich is dat nu ook zo. Mensen die dakloos zijn mogen vaak gratis met NS en bus reizen. Omdat personeel zich over hun hart strijken en toch wel weten dat die ´nooit´ een kaartje kunnen betalen. Bus rijdt toch vaak standaard met veel zitplaatsen van A naar B.

Weerman, Ga verder met het uitwerken van de Moodboard.:slight_smile:

De hartelijke groet Jan Marco

Ha, ook een mood board :slight_smile:

Ik stel verder invullen daarvan nog wel even uit vanwege de enorme reikwijdte van jouw originele voorstel.

Waarin een aanzienlijk aantal, wat is het afspraken, regels, in ondergebracht moeten kunnen worden, dat alles om maar te kunnen garanderen dat die ook nageleefd zullen worden - zonder menselijke tussenkomst:

Smart Contracts

Construct Turing-complete, self executing applications backed by the security of the Bitcoin blockchain.

Dat is veel gevraagd, zelfs van ons tweeën. Aanhaken dan maar bij deze trend, hier bijvoorbeeld als volgt op een rijtje gezet:

Six Ethereum Projects and its Five Competitors

A lot of 2.0 projects have fallen by the wayside, but currently, Ethereum (ETH) development has continued to show its decentralized blockchain platform wants to stick around for the long run. Startups, legacy institutions, and developers using the programmable currency are popping up left and right. Below is a list of six projects using the ETH blockchain:

  1. IBM & Samsung’s Adept
  2. Airlock Project
  3. Microsoft Azure
  4. Algorythmix
  5. CubeSpawn
  6. Augur

The Ethereum project is seeing a lot of developers messing around with the code and people are finding use cases. Despite all this the programmable currency has competition in its radar with organizations who also want to achieve the same goals. Maidsafe, Tau Chain, and Counterparty are other projects that aim to do some similar objectives that Ethereum wants to encompass:

  1. Counterparty
  2. Rootstock
  3. Tau Chain
  4. Maidsafe
  5. Hivemind

Take your pick. Tau Chain maakt melding van een gerelateerd project:

Agoras

An intelligent market built upon Tau-Chain to feature intelligent personal agents, programming market, computational power market, and a futuristic search engine.

Of course, setbacks, as in the case of the DAO, Decentralized Autonomous Organization …

In het experimentele stadium ging het in dat project al mis, “tens of millions of dollars worth of ‘ether’” verdampte daar in juni. Hetgeen leidt tot de vraag, “Why are There Now Two Ethereums?”:

Ethereum Classic

The new version of the blockchain is the “main” Ethereum (ETH), with the hack rectified. The digital currency on this blockchain is worth around $12.50 per ETH, with a market cap of just over $1 billion in aggregate.

Some users, however, felt that the hard-fork went against the spirit of leaderless, decentralized systems that digital currencies and blockchains have come to epitomize.

They argue that the hacker merely exploited an existing piece of code that was built into a smart contract that was open-source and transparent - that only the hacker found and acted on the exploit is a moot point. In other words, The DAO smart contract simply carried out valid instructions and wasn’t “hacked” in the traditional sense of the word in that it wasn’t broken or changed by an outside party.

Ja moeten we doen, ik wil erbij zijn als mevrouw Maserati bij de kassa het deksel op d’r neus krijgt. Een maar is dat meneer Maserati natuurlijk al door en door van advocaten voorzien is, Urban Dictionary: “The cocksucker just lawyered up.”.

En vanwege het Kinderboerderij-thema dat jij introduceert …

Verspreid over de stad kun je oog in oog komen te staan met verschillende dieren die je normaal gesproken op het boerenerf aantreft. Jong en oud raken vertrouwd met een grote verscheidenheid aan (kleine) gezelschapsdieren en (grote) landbouwhuisdieren.

… denk even aan de kat van Maserati, die is geheid de pineut als alles voor dat specifieke gezin 30% duurder gemaakt wordt.

Hoi Weerman,

Ja moeten we doen, ik wil erbij zijn als mevrouw Maserati bij de kassa het deksel op d’r neus krijgt. Een maar is dat meneer Maserati natuurlijk al door en door van advocaten voorzien is, Urban Dictionary: “The cocksucker just lawyered up.”.

Je moet het buiten het gerechtelijke af te dwingen zaken zien. De crowd veroordeelt! Zelfde als je niet in een kroeg mag komen omdat de beveiliging je niet wil binnen laten. Wel is issue dat het platform door veel mensen gebruikt gaat worden.

… denk even aan de kat van Maserati, die is geheid de pineut als alles voor dat specifieke gezin 30% duurder gemaakt wordt.

Buiten de Maserati man zijn er duizenden dierenbeulen die “vrij los rondlopen”. Denk aan de mensen die hond aan boom vastzetten als ze op vakantie gaan. Ik denk dat er heel veel Dierenliefhebbers zijn die het platform willen gaan gebruiken. Daarnaast zijn winkeliers veel belangstelling om shoplifters te signaleren.

Ik stel verder invullen daarvan nog wel even uit vanwege de enorme reikwijdte van jouw originele voorstel.

De moodboard geeft algemene indruk aan hoe ik de relatie met externe sites zie. Door het Tor-netwerk er tussen te zetten voorkom je dat bedrijven je locatie kunnen raden waar je bent. Geen rechtzaken van Peter R. de Vries meer om het ipnummer boven water te halen:-)

De precieze invulling moet m.i. nog gedaan worden. Ik heb mij sterk laten beïnvloeden door het document over “the Whishdom of the crowd”.

De komende twee weken vakantie. Ik ‘moet’ mijn broer wel helpen. De rest van de tijd wil ik besteden aan het opbouwen van platform (QT, Rust, MaidSafe, etc.) en maken van moodboards.

Ik zag dat je “Direct Connect” servers hebt. Lijkt mij idee om zo’n protocol te gebruiken om alle peers (denk ook aan Internet Of Things devices) te gaan connecten. Denk aan de post van Nederland. Iedereen heeft een brievenbus.

Verlihub is a NeoModus Direct Connect server for Unix and Linux based operating systems that provides useful high level functions such as:
Clients and connection management. User management with privilegies
It can hold more than 20.000 users
Extend functionality with Lua, Python and Perl scripts
Export and import of hub setting via MySQL
Very low RAM and CPU usage

Ik denk aan om Virtual Box ook te gaan gebruiken.

Hoe ga je een peer configureren? Native Windows met een Windows VM lijkt mij beetje duur als je twee Windows licenties zou moeten hebben. Mijn idee nu is om Linux Native met Virtualbox.
In de Linux Ubuntu host twee VM in Virtual box installeren:

  1. VM1 Windows 10;
  2. VM2 Linux Ubuntu waarin de verschillende VAPPS draaien.

VM1 als managet host laten draaien. Alleen processen/programma’s starten die in de Whitelist staan.

Ander aspect waar ik naar ga kijken is Sandbox. In hoeverre kan je programma dat niet in Whitelist staat geïsoleerd starten in VM1.

Bovenstaande beoogde opbouw heb ik beetje uit Cuckoo architectuur (van Google) gehaald:

What is Cuckoo?
Cuckoo is an open source automated malware analysis system.
It’s used to automatically run and analyze files and collect comprehensive analysis results that outline what the malware does while running inside an isolated operating system.
It can retrieve the following type of results:
Traces of calls performed by all processes spawned by the malware.
Files being created, deleted and downloaded by the malware during its execution.
Memory dumps of the malware processes.
Network traffic trace in PCAP format.
Screenshots taken during the execution of the malware.
Full memory dumps of the machines.

Elke peer moet voldoende tools hebben om indringers te ontmaskeren. Niet vertrouwen dat een bedrijf als Mcafee of Norton dat voor jou in alle gevallen gaat doen.

Wat mij opviel is dat MySQL op een bepaald tijdstip maar zo een dosbox-batch file gaat draaien. Dit deed hij op twee pc’s van mij.

Ik heb net alle boost en andere afhankelijkheden uit Peerblock ‘uitgezet’. De gesignde kernel sys bestand van Peerblock wil ik eerst gaan hergebruiken. Dus het GUI programma van Peerblock strippen en deze code migreren naar mijn andere programma’s. Peerblock gebruikt Sqlite als database programma. Ik ga het nu op MySQL zetten en er een queue programma tussen zetten om hoofdprogramma door te laten lopen. In Tor zit ook queue programma. Mogelijk het Tor queue programma gaan hergebruiken. In Nxlog zit ook een queue programma, alleen heb queue van Nxlog nog niet aan de praat gekregen.

Heb de Peerblock code onder mijn source stack gezet en ben nu bezig om het in 64 bits proberen te compileren.

De hartelijk groet Jan Marco